Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Warkings – Revenge
Napalm Records
Release datum: 31 juli 2020
“De muziek is nog altijd typische Duitse gitaargedreven power metal, naar goed voorbeeld van bands als Freedom Call, Iron Saviour en Gamma Ray.”
7.5/10
Jori van de Worp I 18 juli 2020

Het is inmiddels twee jaar geleden dat het in mysterie gehulde Warkings hun debuut ‘Reborn’ uitbracht, en de eenvoudige doch goed uitgevoerde en verdraaid pakkende power metal wist direct een aardige fanschare voor de band te veroveren. Inmiddels is het tijd voor album nummer twee, ‘Revenge’. Wat weten we intussen zeker over de band? Wel, de zanger is inderdaad Georg Neuhauser van Serenity, verder wordt de nevel om de band zoveel mogelijk in stand gehouden met Ghost-achtige geheimzinnigheid.

De muziek is nog altijd typische Duitse gitaargedreven power metal, naar goed voorbeeld van bands als Freedom Call, Iron Saviour en Gamma Ray. De band heeft nog altijd iets met de Romeinen, maar opener ‘Freedom’ neemt ons echter mee naar Schotland wat de naam Grave Digger natuurlijk laat bovendrijven. Single ‘Maximus’ brengt ons naar Rome of specifieker het Colosseum, dit fijne nummer is krachtig in zijn clichés. De eerste helft van het album wordt gevuld met de eenvoudige maar pakkende muziek met semi-serieuze teksten die we nog kennen van het debuut. “niet veranderen wat werkt” lijkt hier het motto, en geef ze eens ongelijk! Voor als je wat meer wil dan variaties op hetzelfde recept is vooral de tweede helft van het album interessant. ‘Odin’s Sons’ heeft meedogenloze gastvocalen van “queen of the damned”, wie dat dan ook moge zijn. Ben je meer in de mood voor een opzwepende mars richting Jeruzalem, dan is het ‘Azrael’ wat je wil luisteren.

‘Revenge’ is uiteindelijk in alle opzichten een logisch vervolg op ‘Reborn’. Gezien hoe verrassend goed dat album het deed, is er enkele geen reden om aan te nemen dat dit album gaat floppen. Vernieuwend of vernuftig is het allemaal niet, vermakelijk deste meer. Dus als het vorige album een glimlach op je gezicht kon toveren of als je fan bent van power metal die krachtig is in eenvoud, zoals Freedom Call en Gloryhammer, dan wil je deze plaat zeker luisteren!