Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Dee Snider – For The Love Of Metal Live
Napalm Records
Release datum: 31 juli 2020
“Het zijn natuurlijk de Twisted Sister klassiekers die dit livealbum de nodige verkoopcijfers gaan opleveren, maar juist de vertolkingen van Sniders nieuwe nummers zijn hier interessant omdat hier nog geen live uitgaves van zijn.”
9/10
Jori van de Worp I 18 juli 2020

You can’t stop rock ‘n roll! Het is inmiddels bijna vijf jaar geleden dat Twisted Sister haar laatste concert speelde, maar dat weerhoudt de kleurrijke frontman Dee Snider er niet van om trots het vaandel te blijven dragen. In 2018 kwam zijn laatste solo-album met de veelzeggende titel ‘For The Love Of Metal’ uit, en nu is er een liveplaat- en DVD/Blu-ray ‘For The Love Of Metal Live’. De nostalgisten kunnen zich verheugen evenals de mensen die meer van het hier en nu houden, want we hebben hier een prettige afwisseling tussen het legendarische Twisted Sister repertoire en werk van Sniders nieuwste album.

Niet minder dan zeventien anthems telt dit live album! Zes nummers van ‘For The Love Of Metal’, acht Twisted Sister classics en twee nummers uit Sniders overige repertoire maken samen zestien. Een spetterende cover van Ac/Dc’s ‘Highway To Hell’, volgens Snider het internationale volkslied van heavy metal, maakt zeventien. Het zijn natuurlijk de Twisted Sister klassiekers die dit livealbum de nodige verkoopcijfers gaan opleveren, maar juist de vertolkingen van Sniders nieuwe nummers zijn hier interessant omdat hier nog geen live uitgaves van zijn. Dit is niet de hair metal van vanouds, maar een stevige pot true heavy fucking metal zoals de beste man het zelf uit zou drukken. De passie en het enthousiasme spatten van de performance af zelfs zonder beeld. Mijn promo kwam namelijk alleen met het audiodeel. Bespreking van de beelden, die volgens de officiële bronnen doorspekt zijn met bonusmateriaal en behind the scenes footage, moet ik jullie schuldig blijven. De jaren gaan tellen bij Dee zijn stembandjes. Zijn stem klinkt dieper en zwaarder, maar nog altijd is hij herkenbaar als ‘The Beast’ van weleer, een nummer wat uiteraard niet ontbreekt. We krijgen ook nog een nieuw niet-live nummer als afsluiter, ‘Prove Me Wrong’, een laag en groovend stuk muziek wat een stukje Motörhead de invloedssferen van Dee Snider binnenloodst. Al met al is dit een prima live album wat opvalt door de imposante lengte en de afwisseling tussen nieuw materiaal en klassiekers. Verplichte kost voor de fans!