Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Worlds Beyond – Symphony Of Dawn
Self Released
Release datum: 12 december 2020
“Het is vooral zangeres Valerie die opvalt. Haar sopraanstem zorgt voor een enorme toevloed aan kracht en moet zeker niet onderdoen voor namen als Floor Jansen, Sharon den Adel en Simone Simons.”
7.8/10
Koen de Waele I 17 december 2020

Worlds Beyond is een Belgische symfonische metalband die ergens in 2017 ontstond. Drie jaar later verschijnt hun debuut ‘Symphony Of Dawn’. Het zestal laat alvast horen hoe ze een muziekinstrument moeten bespelen. Gitarist en hoofdcomponist Tijmen bewijst alleszins dat hij degelijke nummers kan componeren, en violist Jakob en keyboard/pianospeler Robbe zorgen voor een duidelijk aanwezig symfonisch gedeelte. Het is echter vooral zangeres Valerie die opvalt. Haar sopraanstem zorgt voor een enorme toevloed aan kracht en moet zeker niet onderdoen voor namen als Floor Jansen, Sharon den Adel en Simone Simons.

Met een intro, tien nummers en een akoestische bonustrack, is het album alvast goed gevuld. En je krijgt een resem aan heerlijke nummers te horen. Het uptempo ‘Winterstorm’ is alvast een leuke opener. Maar ook het sprookjesachtige ‘Moonlight’ en het ingetogen ‘Child In Time’ laten horen dat Worlds Beyond het nog ver kan brengen. Op ‘Ice King’ krijgt Valerie versterking van een mannelijk groepslid dat voor een min of meer epische inbreng zorgt. Uiteraard zijn er nog wel wat groeipuntjes aanwezig. Voor een album in eigen beheer valt de productie zeker mee. Jammer dat de soms aanwezige gitaarsolo’s soms wat schril aandoen. Moesten ze hetzelfde budget hebben als hun voorgangers in de symfonische metal, zou dit zeker verholpen worden. De band blijft wat in hetzelfde oeuvre als Nightwish en soms klinkt het wat braaf. Misschien hier en daar wat meer pit erin of een lichte grunt voorzien, zouden wel mooi zijn. Maar dat is eerder een persoonlijke voorkeur. Worlds Beyond is een band waar je meer van wil horen.