Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Theragon – Where The Stories Begin
Art Gates Records
Release datum: 18 december 2020
“Het verschrikkelijke ‘Drunken Dwarf Inn’ is een stuk wat nog eens pijnlijk duidelijk maakt dat matige bands met een hoop weg kunnen komen, zolang ze maar over zuipende piraten of dwergen zingen en een paar doedelzakken in hun muziek donderen.”
4.5/10
Jori van de Worp I 17 december 2020

Theragon is een nieuwe power metal formatie uit Spanje. ‘Where The Stories Begin’ is het eerste album en na nog geen vijf minuten luisteren hoop ik vorig dat dit ook direct is waar the stories end. Wat we na het verplichte introotje op de naar de band genoemde opener te horen krijgen is een soort mislukte mix tussen Avantasia, Helloween en Freternia met op de vocalen iemand die nog het meest klinkt als een krolse kat die ruzie heeft met een gasbrander.

Waar de promosheet rept van een nieuwe benadering voor metal, hoor ik niks meer dan inmiddels dik dertig jaar herkauwde power metal clichés. Dit met vreselijke keuzes in de mix, waaronder een overdreven keyboard saus, nauwelijks hoorbare bassen en gitaren die minder distortion hebben dan die van John Mayer. Hoogtepunten op dit album hadden moeten komen van het inderdaad nog best aardige ‘Blazeborn’ en het doodsaaie ‘As The Wind’. Maar niet getreurd, het echte vlaggenschip moet nog komen! Het verschrikkelijke ‘Drunken Dwarf Inn’ is een stuk wat nog eens pijnlijk duidelijk maakt dat matige bands met een hoop weg kunnen komen, zolang ze maar over zuipende piraten of dwergen zingen en een paar doedelzakken in hun muziek donderen.

En dan staat er ook nog een afsluitende cover op van dat ene bekende nummer van Rick Astley. Beste luitjes van Theragon, darn straight I am gonna give you up, let you down, make you cry en de hele reutemeteut. Voor deze matige en compleet gerecyclede plaat bestaat maar één juiste bestemming: de vergeetputten.