Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Voz De Nenhum – Sublimation
Aesthetic Death Records
Release datum: 08 april 2019
Tekst: Berto Huizinga – 02 oktober 2019
“De band houdt het zelf op experimentele black metal en dat klopt inderdaad wel. Helaas is niet ieder experiment altijd geslaagd.”
6.3/10

Voz De Nenhum is een black metal band uit Cyprus. Althans, één van de leden komt uit Cyprus, de anderen uit de UK en Portugal, maar black metal uit Cyprus klinkt iets exotischer en daardoor interessanter moet de platenmaatschappij hebben gedacht. Feit is wel dat de band het beluisteren waard is. Er hangt een duidelijke underground sfeer over het album en de songs klinken ook nog eens heel experimenteel, of progressief, die grens is een beetje vaag tegenwoordig. De band houdt het zelf op experimentele black metal en dat klopt inderdaad wel.

Helaas is niet ieder experiment altijd geslaagd. De songs zijn lang en zitten vol met repeterende riffs, een ijzige sound en samples en effecten. Er is weinig wat lekker in het hoofd blijft zitten, iets waarmee je jezelf kan identificeren als het ware. Het derde nummer ‘Nails’ is een leuke poging om sfeer te scheppen, maar is zeker vier minuten te lang en dus uiteindelijk saai. Als je een keer in de stemming bent om iets anders dan lekker wegluisterende black metal aan te horen, dan kan je Voz De Nenhum een kans geven, er zitten zeer wel leuke ideeën verwerkt in de lange songs. ‘Voidsworn’ is het sterkste nummer van het album, begin dan daar maar mee. Verder is het een album waar iets langer over nagedacht had kunnen worden.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.