Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Velvet Viper – The Pale Man Is Holding A Broken Heart
Massacre Records
Release datum: 25 oktober 2019
Tekst: Jori van de Worp – 15 oktober 2019
“Deze muziek ligt dichtbij de evil gestemde blues waarmee Black Sabbath ooit de weg heeft vrijgemaakt voor het hele door ons zo geliefde genre wat metal heet!”
7.5/10

Zo hoor je vijfentwintig jaar helemaal niks van een band, en zo ligt er ineens het tweede album binnen twee jaar tijd van diezelfde band voor je neus. Het kan verkeren in metal-land, zo blijkt wel weer!

Velvet Viper is een band van oud-Zed Yago zangeres Jutta Weinhold. Samen met gitarist Holger Marx heeft ze de nieuwe muziek van dit album met opvallende titel geschreven. Net als op voorganger ‘Respice Finem’ is de muziek erg verhalend. De muziek taalt onder andere over de Noorse god Odin, het bijbelse verhaal over Simson en Delilah en over stukken van grootheden als Shakespeare of Richard Wagner. De diepe stem van Jutta draagt de verhalen op een uitstekende manier en voor een vrouw in de zeventig kan ze nog ontzettend indrukwekkend zingen. Hoogtepunten op dit album zijn het zeven minuten lange ‘Götterdämmerung’ en het vrij lege ‘Something Is Rotten’, waar Jutta’s stem nog beter naar voren komt. Maar wat vooral knap is aan dit album is dat ieder nummer echt compleet anders is. Je verveelt je dan ook geen seconde ondanks dat de muziek voor heavy metal standaarden vrij traag is. Black Sabbath is een naam die mede door het lage tempo bij me opkomt. Deze muziek ligt dichtbij de evil gestemde blues waarmee Black Sabbath ooit de weg heeft vrijgemaakt voor het hele door ons zo geliefde genre wat metal heet! Nu is Weinhold een leeftijdsgenoot van de eerste line-up van Sabbath, dus heel verwonderlijk is dat misschien niet. Als je fan bent van die oervaders van de metal, is dat zonder meer een perfecte reden om ‘The Pale Man Is Holding A Broken Heart’ eens te gaan luisteren!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.