Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Turbokill – Vice World
Steamhammer / SPV
Release datum: 25 oktober 2019
Tekst: Jori van de Worp – 15 oktober 2019
“Dit is muziek die rockt als een tiet en waarbij je je kop lekker op en neer wil schudden. Dit is muziek die je live wil meemaken en waarbij je je luchtgitaar wil laten vlammen.”
8/10

Turbokill is een nieuwe band uit Duitsland die traditionele metal speelt a la Maiden, Anthrax en Priest. Dat zijn namen die flinke verwachtingen scheppen waar Turbokill aan moet gaan voldoen. Gaat ze dat lukken? Hun titelloze debuut heeft in ieder geval hoge ogen gegooid bij de Duitse muziekpers, dus dat schept hoop voor deze nieuwe band van voormalig Alpha Tiger zanger Stephan Dietrich.

Alpha Tiger zelf is roemloos uitgegaan nadat de band als nieuwe zanger een heel matig zingende jongeman had binnengehaald. Het is dus veilig te zeggen dat Alpha Tiger zijn succes voor een niet onbelangrijk deel te danken had aan Stephan’s uitstekende vocalen, en zodra ik met de titelsong aan dit ‘Vice World’ begin snap ik direct weer waarom. Wat heeft deze jongeman toch een heerlijk klare stem, een genot om naar te luisteren en gewoon precies de klank die je zoekt als je classic heavy metal wil spelen! ‘Vice World’ bestaat exclusief intro uit elf onvervalste heavy metal songs die de fossielen onder ons toch zeker aan moeten gaan spreken. Natuurlijk is Alpha Tiger hier voordehand liggend vergelijkingsmateriaal, doch kan ik me voorstellen dat niet iedereen met deze cult-band bekend is. Riot V, Enforcer en Striker zijn ook uitstekend vergelijkingsmateriaal en op opzwepende nummers als ‘War Thunder’ komen die Riot V invloeden extra duidelijk naar voren. Het maatschappijkritische ‘Global Monkey Show’ heeft wat meer een hardrock karakter en is een frisse wind door het album. ‘Kill The Lie’ is wat duisterder en heeft op de lichte zang na wat trekken van Iced Earth.

Over het algemeen zijn alle nummers duidelijk geschreven vanuit de gitaarriffs en dat is ook hoe ze vaak beginnen, met een of twee keer een loopje van de main riff. Verwacht dan ook geen complexe composities, want dat is absoluut niet de insteek van Turbokill. Dit is muziek die rockt als een tiet en waarbij je je kop lekker op en neer wil schudden. Dit is muziek die je live wil meemaken en waarbij je je luchtgitaar wil laten vlammen. Dit is muziek van een band waar we nog veel meer van willen gaan horen, uitstekend debuutalbum!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.