Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Terra Atlantica – Age Of Steam
Pride And Joy
Release datum: 14 augustus 2020
“Muzikaal is het misschien niet zo spannend en vernieuwend, maar het is piekfijn uitgevoerde muziek en het originele concept geeft dit album zijn meerwaarde.”
7.7/10
Jori van de Worp I 29 juli 2020

Fan van power metal, niet vies van een beetje geschiedenis maar vooral weg van fantasy en oude Edguy? Klik niet weg, je zit hier goed! Geïnspireerd door hun helden als Edguy, Blind Guardian en Rhapsody besloten vier Duitse jongens dezelfde muziek te gaan spelen, Terra Atlantica was geboren. Na een album over het legendarische eiland Atlantis heeft het tweede album de titel ‘Age Of Steam’, en draait qua onderwerp om de tijd van de industriële revolutie met een klein hintje toegevoegde fantasy.

‘Across The Sea Of Time’ is een logische opener met zijn razende tempo. We horen direct wat deze band in huis heeft en dat is best wat. Met een strakke ritmesectie, goede riffs, en pakkende refreintjes. ‘Mermaids Isle’ brengt de oude Edguy pas echt goed aan. Hoewel zanger Tristan zeker geen Tobias Sammet is en bij lange na niet gezegend is met zijn stembereik, zingt hij met veel gevoel en weet hij daardoor de muziek fijn in te kleuren. Hij klinkt wat als Urban breed (o.a. Tad Morose en Serious Black) in zijn lagere bereik. De piano is een fijne toevoeging hier. De titelsong volgt en heeft wat van Hammerfall, door het fijne gitaarwerk zeker een van de hoogtepunten van het album. Ook het chaotische van een band als Freternia komt voorbij in ‘The Treachery Of Mortheon’, en in ‘Forces Of The Ocean Unite’ horen we meer Hammerfall, whoohoohoo-koortjes! Misschien zijn de teksten wat aan de eenzijdige kant, maar er moet nog wel wat te ontwikkelen blijven voor een jonge band als dit!

Onomstotelijk vast staat dat je volop kan genieten van dit uurtje muziek. Muzikaal is het misschien niet zo spannend en vernieuwend, maar het is piekfijn uitgevoerde muziek en het originele concept geeft dit album zijn meerwaarde. Nog niet genoemd zijn de fijne ballad ‘Believe In The Dawn’ en de acht minuten durende afsluiter ‘Until The Morning Sun Appears’