Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Foot – The Balance Of Nature Shifted
Cooper Feast Records
Release datum: 31 juli 2020
“Het is een dik, dichtgesmeerd pallet aan geluiden, die met elke keer luisteren duidelijker en gevariëerder klinken.”
8/10
Bart Meijer I 29 juli 2020

Nadat Foot afgelopen mei dit album al digitaal heeft afgegeven verschijnt het nu in fysiek formaat. De tweede plaat – okay, drie als je de debuut EP meerekent – van de Australische rockers heeft gelukkig niet lang op zich laten wachten en fans kunnen hun lol weer op. Tevens is ‘The Balance Of Nature Shifted’ overtuigend genoeg om ook mensen die nog onbekend zijn met Foot aan te spreken.

Oh ja joh? Ja. Foot maakt lekkere, vettige stoner rock die past in het rijtje met andere desert rock bands. Niet verwonderlijk, want alhoewel het genre ontstond rondom de Amerikaanse woestijn, lijkt me die in Australië net zo indrukwekkend. De band neemt ons dan ook mee op een reis van smaakvolle riffs en groovy gitaarcomposities, overgoten met een dromerige psychedelica-saus. De lome, meerstemmige zang sluit perfect aan bij dit toch al vrij zweverige geluid en zorgt hier en daar voor een grunge sound. Foot komt met name heel stevig uit de hoek, maar wisselt dit regelmatig af met redelijk kalme stukken. Omdat dit in precies de juiste doseringen gebeurt is de relaxte sfeer die de muziek uitstraalt compleet.

‘The Balance Of Nature Shifted’ is een album dat groeit, ik had echt wel een paar luisterbeurten nodig voor ik het echt ging waarderen. Ik zie dat altijd als een goed teken. Als je eenmaal in de groove komt, dan kom je er ook niet zo makkelijk weer uit. Het is een dik, dichtgesmeerd pallet aan geluiden, die met elke keer luisteren duidelijker en gevariëerder klinken, en met dit album heb je een hele mooie soundtrack voor de aanstaande, hopelijk erg warme zomermaanden.