Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Stevie D Featuring Corey Glover – Torn From The Pages
Mighty Music Records
Release datum: 06 september 2019
Tekst: Sjak Roks – 26 augustus 2019
“De heren DeAcutis en Glover hebben mijn aanvankelijke scepsis over deze samenwerking op niet mis te verstane wijze weten weg te nemen en ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat ik zeer aangenaam verrast ben met wat beide heren op deze ‘Torn From The Pages’ laten horen!”
8/10

Op het eerste gezicht lijkt het samenwerkingsverband tussen gitarist/producer Stephen DeAcutis (Stevie D) en Living Colour zanger Corey Glover wellicht een vreemde combinatie, maar het eindresultaat in de vorm van deze ‘Torn From The Pages’ plaat bewijst dat je nooit op je eerste indruk af moet gaan. Stephen DeAcutis had al een behoorlijk lange tijd gewerkt aan het song materiaal en de basis van de plaat was eigenlijk al klaar toen hij Corey Clover vroeg om het nummer ‘Your Time Has Run Out’ van zang te voorzien. Na Corey’s bijdrag op dit eerste nummer was het voor Stephen duidelijk dat hij ook de rest van het op ‘Torn From The Pages’ aanwezig materiaal moest inzingen, want de energie en passie spatte er van af.

Na het meermaals beluisteren van de dertien nummers die er op dit album te vinden zijn, moet ik eerlijk bekennen dat Stephen de juiste keuze heeft gemaakt door met Corey in zee te gaan, want ‘Torn From The Pages’ klinkt van begin tot eind erg professioneel, maar vooral erg fris en energiek. Als je traditionele hardrock met wat blues en soul invloeden tot je favoriete stijlen rekent, moet je dit album maar eens gaan uitproberen. Ik ben er van overtuigd dat je net als ik gegrepen zult worden door de intensiteit en het muzikale vakmanschap van het gebodene. Stephen DeAcutis heeft een aantal memorabele nummers bij elkaar gepend en de doorleefde stem van Corey Glover past daar gewoonweg perfect bij.

De plaat is over de gehele linie erg sterk en zakt kwalitatief nergens echt in, maar als ik dan toch een aantal voorbeelden moet benoemen van nummers die mij erg aanspreken kom ik bij het al eerder gememoreerde ‘Your Time Has Tun Out’, het heerlijk opgebouwde ‘Strung Out’, de erg fraaie ballad ‘Haunted’ en het groovy ‘This Is The Time’, maar het dient te worden gezegd dat de rest van het materiaal hier niet ver bij achter blijft. De heren DeAcutis en Glover hebben mijn aanvankelijke scepsis over deze samenwerking op niet mis te verstane wijze weten weg te nemen en ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat ik zeer aangenaam verrast ben met wat beide heren op deze ‘Torn From The Pages’ laten horen!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.