Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Serocs – Vore
Everlasting Spew Records
Release datum: 26 juni 2020
“Minder complexe riffs en meer ruimte voor een beetje groove, duidelijk een kleine stijlwijziging voor deze techneuten.”
8.5/10
Berto I 30 juli 2020

Serocs is een band die bestaat uit muzikanten die uit alle hoeken van de wereld komen, van Mexico tot Canada. De band is vanuit de underground gekatapulteerd naar de oppervlakte na hun vorige album ‘Phobos/Deimos Suite’ die een mix van bruutheid en melodie liet horen gekoppeld aan bijna klassiek klinkende composities. De technische kwaliteiten staan buiten kijf, alle instrumenten hebben alle ruimte en er dringt er geen een op de voorgrond, een balans die niet vaak te vinden is in de technische death metal.

Op ‘Vore’ staan weer vijf nieuwe composities en twee demo songs zonder zang, die het technische niveau van de band volop laten horen. De eerste twee songs zijn van het niveau dat we gewend zijn van de band, vol technisch vernuft maar met een duidelijke lijn in de songs. ‘The Temple Of Knowledge’ begint met akoestische gitaar en gaat dan over in een song die gitaartechnisch een beetje tegen Ulcerate aanleunt. Minder complexe riffs en meer ruimte voor een beetje groove, duidelijk een kleine stijlwijziging voor deze techneuten. De band heeft een kleine wijziging ook al aangekondigd en deze EP is even een tussendoortje om de fans stil te houden, terwijl de band bezig is met een volledig nieuw album. Ook het laatste nieuwe nummer ‘To Self Devour’ is een song die iets anders klinkt, ook weer door een andere benadering van de riffs en ook weer meer plaats voor wat groove. Dit ‘Vore’ is een heel lekker tussendoortje voor de echte liefhebbers en als het een opmaat is voor het nieuwe album, dan komt er weer iets moois aan.