Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Katalepsy – Terra Mortuus Est
Unique Leader Records
Release datum: 31 juli 2020
“Met songs als ‘The God Of Grave’ met zijn vette gitaarwerk of ’No Rest No Peace’ bewijzen ze dat voor deze stijl van extreme metal je wel degelijk hersens nodig hebt.”
8.8/10
Berto I 30 juli 2020

Als je echt goede brute technische death metal wilt, dan kom je al snel bij Katalepsy uit. De Russen hebben met twee albums achter zich al een enorme naam voor zichzelf gemaakt als voorloper in een genre dat inmiddels overbevolkt is. Met de technische bruutheid op hun nieuwe en derde album ‘Terra Mortuus Est’ openen ze geen nieuwe deuren of slaan ze nieuwe wegen in, maar het is wel weer een album vol brute groove en indrukwekkend technisch vernuft.

Een van de singles van dit album, ‘Those Who Rot The Souls’, is een waar monster met een groove die je flink in beweging krijgt. Zoals gezegd, vernieuwend is het niet, maar Katalepsy heeft alle ingedienten in huis om een vette pot neer te zetten. Luister maar eens naar de zieke gitaarsolo in ‘Night Of Eden’, het zorgt voor een aparte sfeer op dit wederom sterke album. Unique Leader heeft tegenwoordig alleen maar goede bands onder contract lijkt het. Bands die niet direct innovatief zijn, maar wel bands die de vaandel van de brutere death metal hoog hebben hangen. Met songs als ‘The God Of Grave’ met zijn vette gitaarwerk of ’No Rest No Peace’ bewijzen ze dat voor deze stijl van extreme metal je wel degelijk hersens nodig hebt.