Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

PINKPOP OP TV, RADIO EN ONLINE IN HET WEEKEND VAN 19, 20 EN 21 JUNI 2020

15-06-2020

PINKPOP OP TV, RADIO EN ONLINE IN HET WEEKEND VAN 19, 20 EN 21 JUNI 2020

Aankomend weekend zou de 51e editie van Pinkpop plaatsvinden, op Megaland Landgraaf. Zoals bekend is het festival verplaatst naar volgend jaar, maar dat wil niet zeggen dat er op 19, 20 en 21 juni niets te doen is voor de Pinkpop-liefhebbers. Hieronder hebben we op een rijtje gezet hoe je dit weekend toch de benodigde dosis Pinkpop tot zich kan nemen, zowel online als via televisie en radio. Ondertussen zijn de eerste namen voor Pinkpop 2021 alweer aangekondigd, waaronder Red Hot Chili Peppers, Twenty One Pilots en Kensington. Alle informatie omtrent Pinkpop vind je op www.pinkpop.nl.

VRIJDAG 19 JUNI: ONLINE PINKPOP QUIZ
Allereerst is daar op vrijdagavond 19 juni de enige echte online Pinkpop Quiz, welke live wordt gepresenteerd vanuit Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen. De quiz wordt gehost door Pinkpop-presentator Sander Ruijters en behelst gedurende tien rondes zo’n beetje alles rondom 50 jaar Pinkpop. Teams (van maximaal 4 personen) spelen mee vanuit huis en ook maar liefst 21 Nederlandse poppodia openen die avond hun deuren als quizhonk. In totaal doen er 950 teams mee en er zijn mooie prijzen te winnen, dus het belooft een spannende avond te worden! Na de quiz vindt de KINK Afterparty plaats, waarbij Michiel Veenstra vanuit Poppodium Nieuwe Nor de beste festival-klassiekers laat schallen in menig huiskamer. Alle informatie over de quiz is te vinden op www.pinkpop.nl/quiz. Ook zonder officiële deelname is de quiz vrijdag te bekijken en kun je voor jezelf je Pinkpop-kennis testen. De Pinkpop Quiz wordt mede mogelijk gemaakt door Brand Bier en Coca-Cola.

ZATERDAG 20 EN ZONDAG 21 JUNI: PINKPOP ONLINE EN RTV
Op zaterdag 20 en zondag 21 juni worden er vervolgens door de NTR, VPRO, BNNVARA en NPO 3FM i.s.m. Paradiso en Festivals Limburg diverse initiatieven ontplooid en uitgezonden, zowel op televisie als radio als online. Hieronder vind je een overzicht hiervan. Daarnaast streamen we op zaterdagavond 20 juni om 21.00 uur een unieke Q&A uit met Jan Smeets. Host Eric Corton heeft hierbij een openhartig gesprek met Mr. Pinkpop vanuit Poppodium Nieuwe Nor. De Q&A wordt uitgezonden via het facebook- en youtube kanaal van Pinkpop.

PINKPOP OP TV
Op zaterdag 20 juni om 22.35 uur wordt het programma “Pinkpop 2020” uitgezonden op NPO3. In het programma zie je live-optredens vanuit poptempel Paradiso en komen zoveel mogelijk acts aan bod die in 2020 op Pinkpop zouden spelen. Een muziekprogramma vol mooie gesprekken en Pinkpop-anekdotes, met de Nederlandse artiesten van nu, gepresenteerd door Eric Corton.

In “Pinkpop 2020” treden Nederlandse artiesten als Chef’s Special, The Kik, Nona en Ten Times A Million op met een oude hit of een nieuwe track en ze praten met Eric over hoe het nu gaat, over hun plannen en ze kiezen hun eigen hoogtepunten uit het rijke Pinkpoparchief. Ook spreekt Eric leden van Kensington en krijgt hij videoboodschappen van buitenlandse acts die dit jaar op Pinkpop zouden staan.

PINKPOP OP DE RADIO EN ONLINE
Ook NPO 3FM staat aankomende zaterdag en zondag in het teken van Pinkpop, op beide dagen van 16.00 tot 22.00 uur. De radioshows worden rijkelijk gevuld met live tracks en ander materiaal uit het enorme Pinkpoparchief van NPO 3FM. Verder zendt het radiostation op beide dagen om 20.00 uur een volledig concert uit: op zaterdag die van Twenty One Pilots op Pinkpop 2014 en op zondag het concert van Kensington uit 2017.

Ook worden er via NPO3FM.nl diverse items gestreamd, waaronder een Pinkpop-highlight video. Ook komen er persoonlijke festivalfoto’s van DJ’s online, alsmede een album met de mooiste Pinkpop-foto’s van NPO 3FM-luisteraars. Via social media komen er stories voorbij met oude festivalcontent en presenteert NPO 3FM op Instagram een bijzondere festival story filter.

Ook VPRO 3voor12 duikt deze week in zijn grote Pinkpop-archief en haalt daar live-opnamen en diverse hoogtepunten van oude optredens vandaan. Deze worden tijdelijk opnieuw gestreamd op 3voor12.vpro.nl. Daarnaast wordt in 3voor12 Radio (van maandag tot en met donderdag, 21.00 – 00.00 uur op NPO 3FM) en zaterdagavond in Club Carter (22.00 – 00.00 uur, ook op NPO 3FM) veel relevante muziek gedraaid van artiesten die op Pinkpop 2020 zouden optreden. Tot slot deelt de 3voor12-redactie legendarische Pinkpop- momenten en video’s over artiesten, het terrein, Jan Smeets en natuurlijk het Pinkpop-publiek.

Uiteraard wordt het digitale festivalweekend afgesloten met de welbekende eindspeech door Mr. Pinkpop, ditmaal via de Facebook-pagina van het festival.

Tickets
Reeds gekochte tickets blijven geldig, waarbij tickets voor vrijdag 19 juni 2020 geldig zijn voor vrijdag 18 juni 2021, zaterdag 20 juni 2020 = zaterdag 19 juni 2021 en zondag 19 juni 2020 = zondag 20 juni 2021. Ook combi-tickets blijven gewoon geldig. Wanneer de doorstart van de reguliere ticketverkoop voor de 51e editie van Pinkpop begint, is momenteel nog niet bekend.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over dit festival