Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Black Knight – Road To Victory
Pure Steel
Release datum: 26 juni 2020
“‘Road To Victory’ is een kroon op het lange bestaan van deze band en ik ga hier verder niet heel veel meer over zeggen. Kopen die plaat!”
8.5/10
Henk Biesterveld I 16 juni 2020

Black Knight is een Amsterdamse metalband die voor het eerst in de jaren 80 op het toneel verscheen. In 1998 verscheen het debuutalbum ‘Tales From The Darkside’ en in 2007 de opvolger ‘The Beast Inside’. Het enige overgebleven originele lid drummer Rudo Plooy heeft een nieuwe band om zich heen verzamelt en daarmee het nieuwe album ‘Road To Victory’ opgenomen. Op zang vinden we David Marcelis terug, bekend van Lord Vulture en Thorium. De gitaristen zijn Ruben Raadschelders en Gert Jan Vis en de bas wordt gehanteerd door Ron Heikens. Nu iedereen voorgesteld is kunnen we beginnen aan de muziek.

‘Road To Victory’ is gelijk de eerste track die er geen gras over laat groeien. Uptempo heavy metal in de stijl van Iron Maiden en Saxon met geweldig twin gitaar werk, de sterke strot van David en een zeer solide invulling door de rimte sectie. Wat ook gelijk opvalt is het fantastische geluid van de plaat. Gitarist Gert Jan Vis nam zelf de productie voor rekening en het album is vervolgens gemastered door Jacob Hansen. ‘Legend’ en ‘Pendragon’ volgen vervolgens met eenzelfde overtuiging als de titeltrack alhoewel het hohoho koortje in Pendragon niet echt nodig was geweest.  ‘A Thousand Faces’ heeft een wat minder hoog tempo waarna de in mijn ogen beste track ‘My Beautiful Daughters’ volgt. Een fantastische opbouw met fraaie intro solo leidt een dreigende hardrock/metal track in die na een minuut of drie verandert naar een jazzy-fusion intermezzo. Net als je denkt dat het nummer klaar is wordt er weer vol gas gegeven. ‘Crossing The Rubicon’ is doom metal achtig in aanpak en kent wederom fraai twin gitaar werk. De laatste twee nummers volgen het recept van de eerste nummers op deze plaat en sluiten dit drie kwartier durende album overtuigend af. ‘Road To Victory’ is een kroon op het lange bestaan van deze band en ik ga hier verder niet heel veel meer over zeggen. Kopen die plaat!