Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Phil Campbell And The Bastard Sons en Judas Priest in Afas Live, Amsterdam – 10 juni 2024

“Het voorgerecht is alvast heerlijk en dan moet het hoofdgerecht nog komen. De tweede gang is vooraf al niet te versmaden, Judas Priest
Judas Priest in Afas Live, Amsterdam - 10 juni 2024
Judas Priest als band is de 50 gepasseerd, maar laat nog steeds zien dat ze de absolute leiders zijn in de heavy metal wereld. Keer op keer wordt ik weer verrast door de energie en het muzikale vermogen van deze band. Dit vind ik zo gaaf om te zien iedere keer weer, ik wil geen een show meer missen van Judas Priest in Nederland, al weet ik niet of ik die belofte kan waarmaken.Vanavond spelen ze in Afas Live, met als voorprogramma voormalig Motörhead gitarist Phil Campbell met zijn zonen en een zanger, in de vorm van Phil Campbell And The Bastard Sons.
13  juni 2024 I Tekst: Perry Boleij | fotografie: Dirk vd Heuvel

Voor de muziekliefhebber is de Afas live een fijne zaal: niet te groot, niet te klein, er kunnen zon’n 6000 mensen in, maar die zijn er vanavond volgens mij niet allemaal. Het geluid is er altijd prima en dat is een grote plus, want daarmee maak je of breek je een show. De eerste band van vanavond is de oud Motörhead gitarist Phil Campbell And The Bastard Sons. De muziek die deze heren maken ligt wel een beetje in de lijn van de oude band van de naamgever, met wat meer nadruk op punk. Dus het is vanaf de eerste tonen vette Rock ‘n’ Roll wat de klok slaat. En met 3 en een halve plaat op zak kunnen we een gevarieerde setlist verwachten.

Het album ‘The Age Of Absurdity’ is hofleverancier vanavond, met 3 van de 8 nummers. Dan kan het natuurlijk niet anders dat we ook nog wat Motörhead voor onze kiezen krijgen en ja met maar liefst 3 nummers slaan ze ons om onze oren heerlijk is dat, en met ‘Going To Brazil’, ‘Born to Raise Hell’ en ‘Ace Of Spades’ krijgen we flinke klappen. Het voorgerecht is alvast heerlijk en dan moet het hoofdgerecht nog komen.

De tweede gang is vooraf al niet te versmaden, Judas Priest heb ik de laatste keer gezien in 2022, in Tilburg, en toen waren ze echt goed, dus de verwachtingen voor vanavond zijn hoog. Zanger Rob Halford is nog goed bij stem en dat laat hij meteen horen. Zelfs ook wat hoge uithalen raakt hij gewoon nog. We moeten wel even rekening houden met het feit dat meneer de 70 al ruim gepasseerd is, niets dan respect voor deze heavy metal god. Qua beweging sjokt hij mooi een beetje heen en weer, maar de 2 gitaristen vliegen wel over het podium. He blijft mooi om te zien dat Rob nog steeds graag zijn garderobe wil laten zien aan het publiek.

Het geheel met de beelden op de ledschermen ziet er heel gaaf uit en muzikaal is er niks op aan te merken: het is gewoon weer heel goed. Bassist Ian Hill staat vast op 1 plek, maar speelt zijn partijen superstrak. De 2 gitaristen Andy Sneap en Richie Faulkner zijn van een super hoog niveau, zoals we van ze gewend zijn.

Er komen 3 nummers van het laatste album voorbij namelijk: ‘Panic Attack’ als opener, ‘Gates Of Hell’ en het titelnummer ‘Invincible Shield’. Voor de rest bestaat de show uit nummers van verschillende albums dus we krijgen een mooie bloemlezing van het werk van Judas Priest.

Rob doet ook nog wat zangoefeningen met ons, volgens mij is hij tevreden met het resultaat. Drummer Scott Travis zegt dat ze nog tijd hebben voor 1 nummer. Of 3, dat hangt er van af hoeveel herrie wij maken. Het lijkt er op dat we genoeg geluid maken, want we krijgen meerdere nummers.

De heren geven een geweldige show al zie en hoor je aan Rob Halford wel dat hij moe wordt. Gelukkig krijgt hij heel veel hulp van het publiek, wat bestaat uit fans van het eerste uur, maar ook heel mooi, best wel wat jeugdig publiek. We hebben weer een geweldige avond achter de rug met een supershow van een superband.

De setlist van vanavond:

      War Pigs ( Black Sabbath van tape)

      Invincible Shield Tour Anthem (van tape)

 1. Panic Attack
 2. You’ve Got Another Thing Comin’
 3. Rapid Fire
 4. Breaking The Law
 5. Devil’s Child
 6. Riding On The Wind
 7. The Rage
 8. Saints In Hell
 9. Sinner
 10. Gates Of Hell
 11. Turbo Lover
 12. Invincible Shield
 13. Victim Of Changes
 14. The Green Manalishi (Fleetwood Mac cover)
 15. Painkiller

Toegift:

                   The Hellion (van tape)

 1. Electric Eye
 2. Hell Bent For Leather
 3. Living After Midnight

We Are The Champions (Queen cover van tape)