Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Sons Of Arrakis – Volume II
Black Throne Productions
Release datum: 21 juni 2024
Het verhalende karakter komt in veel nummers weer heel mooi tot uiting, en dit maakt ook Volume II tot een heel boeiende muzikale reis.
8/10
Cor Schilstra  I 16 juni 2024

De behoorlijk technisch gepresenteerde stoner van Sons Arrakis was ik reeds bij hun debuutplaat mee in aanraking gekomen en deze doet nog regelmatig zijn rondjes. Op de harde schijf ditmaal; vinyl was alleen maar verkrijgbaar vanaf de overkant van de grote plas. De eerste persing is inmiddels ook ruim uitverkocht geloof ik.

Net als bij ‘Volume I’, kan ook deze opvolger naast heel veel bijna klassieke stoner, vaak aan een band als The Sword doen denken, al zijn ook de elementen van bijvoorbeeld Black Sabbath en meer vroege jaren zeventig invloeden ruim aanwezig. Nog meer dan op het debuut meen ik ook een stukje Budgie erfenis te horen (maar misschien wil ik dat ook gewoon graag). Wel moet ik ook absoluut een compliment aan de productie kwijt; dit is een geweldig totaalgeluid. Dit is vaak behoorlijk massief en bij vlagen moddervet, maar altijd overzichtelijk met oog voor echt ieder afzonderlijk instrument. Welk onderdeel je ook op wil focussen; je haalt het er gegarandeerd uit. Toch wel anders dan veel soortgenoten die het meer in een gruiziger geluid zoeken. Misschien zal dit voor sommige luisteraars net iets te netjes klinken maar dit geluid past denk ik ook wel bij de band en hun sci-fi fascinaties die ze in hun muziek verwerken (met name Frank Herbert en zijn werk Dune). Het verhalende karakter komt in veel nummers weer heel mooi tot uiting, en dit maakt ook Volume II tot een heel boeiende muzikale reis. Enkele luistertips: de stuwende opener ‘Scattering’ en ‘Blood For Blood’, met een paar geweldige overgangen en individuele bijdragen van de bandleden. Hopelijk is er zo langzamerhand een distributiepunt aan deze kant van het water gevonden, want deze hoort wel op elpee bij mij in de kast.