Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Only Sons – Lions And Unicorns
Self Released
Release datum: 11 oktober 2019
Tekst: Koen de Waele – 11 maart 2020
“Om eerlijk te zijn, na een paar nummers smacht je wel naar wat afwisseling en een band die eens een vuistje wil maken. Want het klinkt vooral braaf.”
7/10

Deze vijfkoppige rockband uit Krakau brengt met ‘Lions And Unicorns’ hun debuut uit. De titel en de kleurrijke hoes doen een beetje denken aan een feelgood met hippie allure doordrenkte schijf. Toch hoort de band eerder thuis in het rock en zelfs stoner rock genre, al blijft dat feelgood gehalte wat hangen. Je zou er bijna vrolijk van worden. Zoveel melodieën worden er gespeeld en de zang van een zekere Andrzej Nowak is best aangenaam te noemen.

Muzikaal is de band eerder blijven hangen ergens in de jaren negentig. De hits uit die tijd kom je hier weer tegen. En om eerlijk te zijn, na een paar nummers smacht je wel naar wat afwisseling en een band die eens een vuistje wil maken want het klinkt vooral braaf. Het beste nummer is dan nog eens een semi ballad ook. ‘Bonfire’ doet zweverig aan met hier en daar zelfs wat progressieve invloeden erin en heel melancholische zanglijnen. Nog een uitzondering is ‘Holding On’. Het ritme is al wat sneller en naar het einde toe wordt er eindelijk eens stevig gerockt. Overwegend is het album wel leuk als achtergrondmuziek, maar meer zit er niet in.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.