Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Noekk – Waltzing In Obscurity
Prophecy Productions
Release datum: 06 september 2019
Tekst: Vera Matthijssens – 01 oktober 2019
“Het is een waar genoegen om bij het vallen van de bladeren deze muziek op je te laten inwerken. Nooit echt heavy noch snel, maar met een grote diepgang en dat moeten we koesteren!”
8.5/10

Noekk is het progressieve rockproject van multi-instrumentalist/producer Schwadorf en klassiek geschoolde zanger Thomas Helm van Empyrium. Tussen 2005 en 2008 brachten zij vlot drie albums uit, maar daarna werd het stil rond Noekk. Dat had natuurlijk een goede reden: Empyrium ging live spelen, The Vision Bleak werd alsmaar populairder en Schwadorf’s black metal project Sun Of The Sleepless werd terug tot leven gewekt. Een jaar geleden, in september 2018, gaf Noekk terug een teken van leven in de vorm van de EP ‘Carol Stones And Elder Rock’ en nu kunnen we de release van het vierde studioalbum ‘Waltzing In Obscurity’ melden, maar liefst elf jaar na voorganger ‘The Minstrel’s Curse’ (2008)..

Het illustreert maar weer hoe veelzijdig en kundig deze Duitse muzikanten zijn. Ook op het vlak van progressieve rock weten zij van wanten. Hierbij zijn King Crimson en Dead Can Dance invloeden die door de heren genoemd worden. Ook al bevat dit album stevige riffs, het is Hammondorgel, progressieve loopjes en de warme, klassieke stem van Helm die de negen songs beheersen. Er hangt een pastorale, ingetogen sfeer, waarbij melancholieke mijmeringen de boventoon voeren. En niet zomaar mijmeringen, want het innovatieve duo nam de gedichten van Peter Wolfgang Kassel (alias PWK) als tekstuele leidraad voor dit welhaast sacrale werkje. Uit alles blijkt een grote betrokkenheid en kennis van zaken. Het is een waar genoegen om bij het vallen van de bladeren deze muziek op je te laten inwerken. Nooit echt heavy noch snel, maar met een grote diepgang en dat moeten we koesteren!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.