Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Arcana Kings – Lions As Ravens
Bad Reputation
Release datum: 15 oktober 2019
Tekst: Cor – 01 oktober 2019
“De band maakt een bonte mix van poppy (punk)rock, folk en new wave, waarbij je vaak heel uiteenlopende associaties kan hebben, maar die toch als een eigenzinnige eenheid klinkt. ”
6.8/10

Als The Johnny McCuaig Band hebben deze mannen al een aardige reputatie opgebouwd aan thuisfront Canada en daarbuiten. Tijdens thuiswedstrijden van The Saskatchwan Roughriders galmt hun ‘Here We Go’ door de speakers van het stadion bij aanvang van iedere wedstrijd en de band heeft verschillende nominaties voor artiest van het jaar, beste song en videoclip op hun CV. Nu hebben ze onder een nieuwe naam, als Arcana Kings, hun debuutalbum ‘Lions As Ravens’ uitgebracht.

De band maakt een bonte mix van poppy (punk)rock, folk en new wave, waarbij je vaak heel uiteenlopende associaties kan hebben, maar die toch als een eigenzinnige eenheid klinkt. Vooral de rol van de doedelzak (!) kan soms erg verrassend zijn. Ondanks de vele variatie en toegankelijkheid, of juist misschien wel daardoor, kan er jammer genoeg niet echt iets uitspringen dat me echt erg aanspreekt. Wanneer de Slade cover ‘Run Runaway’ door zijn wel heel spontane herkenbaarheid het meest direct binnenkomt, is dat niet een geweldig teken. Om te spreken van muzikaal behang, dan doe je deze band zeker tekort, maar de heel brede toegankelijkheid, die de band zichzelf ook tot stadion rock band heeft doen benoemen, heeft op deze manier ook zijn keerzijde.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.