Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Stargazer – The Sky Is The Limit
Mighty Music
Release datum: 11 oktober 2019
Tekst: Cor – 01 oktober 2019
“Objectief gezien kan ik echter niets aanmerken op de hoge kwaliteit van de plaat, dus mensen die nog steeds Malmsteen en al die anderen kunnen waarderen; waag gerust een luisterbeurt.”
7/10

Stargazer is een Noorse band die stevige, maar zeer melodieuze hardrock en metal maakt. Tijdens de hoogtij dagen van deze stroming, in de tachtiger en negentiger jaren, had de band absoluut hoge ogen gegooid, want kwalitatief zit dit echt heel goed in elkaar.

Bassist Morten Saket heeft aardig wat invloeden van zijn oude band TNT meegenomen, maar ook stukjes Bonfire en Yngwie Malmsteen zouden bijvoorbeeld herkent kunnen worden. De zang van Tore Helgemo is heel typisch melodisch metal getint, doet aan heel veel tachtigerjaren strotjes denken en doet zijn werk zeer naar behoren. De grote troef van de band is echter gitarist William Ernsten, die met een geluid a la Zakk Wylde en een snelheid van Yngwie Malmsteen, de plaat rijkelijk versiert met vele soepele, supersnelle notenriedels. Veel liefhebbers van Malmsteen, Vai, Satriani en soortgenoten, zullen deze plaat vast kunnen waarderen. Een stukje Triumph zet ik zelf nog steeds graag op, maar veel snarenracers zijn me in de loop der tijd een beetje gaan vervelen, waardoor ook deze mij persoonlijk niet erg kan raken. Objectief gezien kan ik echter niets aanmerken op de hoge kwaliteit van de plaat, dus mensen die nog steeds Malmsteen en al die anderen kunnen waarderen; waag gerust een luisterbeurt.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.