Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Madhouse – Madhouse Hotel
Dysfunction Productions
Release datum: 29 maart 2019
Tekst: Sjak Roks- 14 juni 2019
“Men zal compositorisch nog wel flink moeten groeien om boven het maaiveld uit te gaan steken en ik weet niet of Madhouse daar in zal gaan slagen.”
3.3/5

Madhouse is een Italiaanse female fronted hard rock band die al een behoorlijk aantal jaartjes meeloopt in de lokale scene. Aanvankelijk waren ze gestart als cover band onder een andere naam, maar toen ze vanaf het jaar 2012 begonnen met het schrijven van eigen materiaal besloten ze onder de naam Madhouse verder te gaan. In september van 2015 verscheen een eerste vier-track EP ‘You Want More’ en die wordt bijna vier jaar later nu dan gevolgd door deze debuut full-length ‘Madhouse Hotel’.

De band bestaat uit de zeer capabele ritmesectie Michele Canevari op bas en Ares Cabrini op drums, terwijl beide gitaristen Filippo Antossi en Danielle Maggi zorg dragen voor de noodzakelijke onderhoudende riffs en solos. Zangeres Federica Tringali mag over deze instrumentale basis dan proberen de luisteraars te bekoren met haar vocalen en het dient te worden gezegd dat Federica in essentie een goede rock zangeres is die ook de nodige poppy invloeden zeker niet schuwt. Het enige kleine puntje van kritiek wat ik op haar performance kan hebben is het lichte Italiaanse accent wat in de Engelse teksten te horen is, maar dat heb ik persoonlijk niet als echt storend ervaren.

De tien nummers die er op deze debuutplaat te vinden zijn, die te samen slechts goed zijn voor een groot half uur aan muziek, zijn te categoriseren als vlotte (hard)rock and roll met hier en daar wat moderne en alternatieve invloeden. Het song materiaal is zeker nog niet interessant genoeg om me echt aan te spreken, maar nummers zoals ‘Ghost’, ‘King Without Crown’ en afsluiter ‘Ready To Fight’ zijn zeker leuk om aan te horen. Een en ander klinkt echter allemaal niet spannend genoeg om van een echte goede release te kunnen spreken en ik kan dan ook niets anders doen dan deze ‘Madhouse Hotel’ in de grote categorie middelmatig tot redelijk te classificeren, alle goede bedoelingen van de heren en dame muzikanten ten spijt. Men zal compositorisch nog wel flink moeten groeien om boven het maaiveld uit te gaan steken en ik weet niet of Madhouse daar in zal gaan slagen. De toekomst zal het leren, maar voor nu hebben ze in ieder geval een redelijk debuut afgeleverd, maar daar blijft het dan ook wel bij.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.