Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Ghost Avenue – Even Angels Fall
Self Released
Release datum: 07 augustus 2020
“De eerder genoemde productie draagt er aan bij om de haren (als je die nog hebt…) en nekspieren eens even goed los te gooien.”
7.5/10
Wim Rueter I 18 juli 2020

Na al die jaren dat ik nu voor Lords Of Metal schrijf mag ik wel concluderen dat Scandinavië een ware kweekvijver is voor hardrock in al zijn geledingen. Ghost Avenue uit Noorwegen is ook weer een voorbeeld van een band die mij tot nu toe onbekend was maar zeker de moeite waard. De band is in 2002 in Oslo ontstaan en met ‘Even Angels Fall’ zijn de heren alweer toe aan hun vierde volledige album. Sinds de vorige release ‘Impact’ (een concept album) brengt de band hun albums in eigen beheer uit.

Van de mannen mag je traditionele heavy metal verwachten, niks geen modern gedoe. Nu ook geen conceptueel gedoe, maar los van elkaar staande tracks. Het geheel is in een heerlijk heavy jasje gestoken door producer Oyvind Voldmo Larsen. Tijdens de tien nummers wordt duidelijk dat Ghost Avenue goed in staat is om aanstekelijke en heavy composities vast te leggen. De eerder genoemde productie draagt er aan bij om de haren (als je die nog hebt…) en nekspieren eens even goed los te gooien op bijvoorbeeld ‘Wasted Generation’ of ‘Still Craving’. Het enige waar de schoen een beetje wringt zijn de teksten. Die zijn soms net iets te simplistisch van aard, luister maar eens naar opener ‘Best Of The Best’. Jammer, want verder is het een sterk staaltje zwaar metaal, maar het matige refrein gooit toch wat roet in het luisterplezier.  Zanger Kim Sandvik bezit een schuurpapieren strot, maar heeft zijn beperkingen qua bereik. Gelukkig onderkent hij deze, dus worden vocale uitglijders voorkomen. Het meest overtuigend is de goed ingespeelde gitaartandem André Berger en Thomas Ejarbo. Al met al is ‘Even Angels Fall’ een album dat zeker zijn momenten heeft. Voor de toekomst zou meer aandacht voor de teksten en het arrangeren hiervan Ghost Avenue nog net iets toffer maken.