Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Beach Slang – The Deadbeat Bang Of Heartbreak City
Bridge Nine
Release datum: 10 januari 2020
Tekst: Wim Rueter – 28 december 2019
“Aan het einde van het album laat de band met ‘Sticky Thumbs’ nog even horen een goede bak herrie te kunnen neerzetten.”
7/10

Met ‘The Deadbeat Bang Of Heartbreak City’ is het Amerikaanse Beach Slang aan zijn vierde langspeler toe sinds de oprichting in 2013. De band draait bijna geheel en al om en rondom James Alex. Zang, gitaar en songwriting worden allemaal door de beste man zelf gedaan. Op dit album is Tommy Stinson de band te hulp geschoten op bas, mogelijk is hij bij ingewijden bekend als voormalig lid van Guns N’ Roses. Hij maakte van 1998 tot 2015 onderdeel uit van dit roemruchte gezelschap maar de welbekende reünie zorgde er voor dat hij zijn biezen mocht pakken.

Beach Slang speelt een kruising tussen punk, hardrock en pop. ‘Bam Rang Rang’ en ‘Let It Ride’ rocken er het meest (en lekkerst) op los. Hiernaast vind je ook een prima poprocknummer als ‘Tommy In The 80s’ met zo een kenmerkend keyboardgeluidje erin. Het album klinkt lekker ruig en live door de productie van Brad Wood. Niet alle elf nummers zijn even aansprekend. ‘Nowhere Bus’ kabbelt voort zonder specifieke richting, dus de titel voor dit nummer is goed gekozen en ‘Stiff’ is een beetje zeurderig. Afgaande op dit album denk ik dat Beach Slang live het beste tot zijn recht komt. Aan het einde van de plaat laat de band met ‘Sticky Thumbs’ nog even horen een goede bak herrie te kunnen neerzetten. Met ‘The Deadbeat Bang Of Heartbreak City’ zal Beach Slang geen potten breken op grote schaal, maar het is al met al toch een aardig album.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.