Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Haunt – Mind Freeze
Shadow Kingdom Records
Release datum: 10 januari 2020
Tekst: Henk Biesterveld – 28 december 2019
“Haunt presenteert zich op dit album als een zeer solide band die nog heel wat fraaie dingen zal laten horen in de toekomst.”

8.8/10

Haunt is in een relatief korte periode een zeer produktieve band. De debuut EP ‘Luminous Eyes’ kwam  in 2017 uit waarna snel twee albums volgde, ‘Burst Into Flame’ (2018) en ‘If Icarus Could Fly’ (2019). Tussendoor was er ook nog de EP ‘Mosaic Vision’. Het derde album ‘Mind Freeze’ zal in januari 2020 het levenslicht zien. Wederom bevat het alle ingrediënten die de vorige releases van de band zo kenmerkte. Pakkende songs die ergens het midden houden tussen traditionele heavy metal en hardrock, fraaie solo’s en twin melodieën en de kenmerkende stem van bandoprichter Trevor William Church.

Nieuw op dit album zijn keyboards die in veel nummers een extra laag geven aan de metal van Haunt. Het drumwerk is ook sterk verbeterd in vergelijk met de vorige albums en zelfs een nieuwe invloed wordt merkbaar in de vorm van de power metal achtige songs ‘Hearts On Fire’ en ‘Fight Or Flight’. Bandleider Church laat het merendeel van de solo’s deze keer over aan tweede gitarist John Tucker en dat is een goede keus. Niet omdat Trevor zelf slechte solo’s speelt maar John Tucker heeft net wat meer technische bagage in huis. Haunt presenteert zich op dit album als een zeer solide band die nog heel wat fraaie dingen zal laten horen in de toekomst. ‘Mind Freeze’ is daar als album absoluut een voorbode van.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.