Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Brothers Of Metal – Emblas Saga
AFM Records
Release datum: 10 januari 2020
Tekst: Jori van de Worp – 28 december 2019
“De band is dus duidelijk gegroeid in wat ze doen en ik kan oprecht zeggen dat ik heel wat meer onder de indruk ben van dit ‘Emblas Saga’ dan dat ik was van het debuut.”

7.8/10

Het is inmiddels een kleine twee jaar geleden dat ik maar weinig onder de indruk was van het debuut van Brothers Of Metal uit Zweden. Hoewel ik nog steeds achter de woorden sta die ik destijds heb geschreven, is het album wel enorm aangeslagen. Wat iedereen in deze band ziet is me werkelijk een raadsel, maar misschien biedt dit nieuwe tweede album antwoorden op deze onduidelijkheid. ‘Emblas Saga’ mag het schijfje heten, en op het smakelijke artwork lijkt de “world eater” uit de Noorse mythologie afgebeeld. Peter Sallai heeft natuurlijk ervaring met vikingt ekeningen, hij maakt immers ook de hoezen van Amon Amarth.

De fans kunnen zich verheugen, want aan het muzikale concept van het befaamde debuut is weinig veranderd. Eenvoudige doch pakkende melodische power metal met drie vocalisten, een dame, een cleane kerel en een ruige kerel. Na de intro is het ‘Powersnake’ wat de plaat opent, groots en onheilspellend. Het eerste indrukwekkende moment komt bij mij bij het nummer ‘Chain Breaker’, wat een ontzettend pakkend refrein heeft en enorme live potentie heeft. ‘Kaunaz Dagaz’ begint ballad-achtig, maar ontwikkelt zich al snel in een erg pakkende gitaargedreven track. Het is niet alleen het feit dat het om een hamer gaat dat ‘Theft Of The Hammer’ nogal een Gloryhammer-vibe geeft, nu alleen nog een ruimtewezen erbij en de vergelijking is compleet! ‘Weaver Of Fate’ is een deel akoestisch epos, en is het tweede moment dat ik echt onder de indruk ben. De titelsong is erg verhalend en muzikaal rijk, veel symfonie onder de vertelde saga maakt ook dit tot een erg sterk stuk.

Ondanks dat er weinig veranderd lijkt aan de muziek van Brothers Of Metal, is dit toch een ander album geworden als ‘Prophecy Of Ragnarök’. Er zijn meer symfonische elementen in de muziek verwerkt, de nummers zijn grootser geworden en ook de teksten volwassener. De band is dus duidelijk gegroeid in wat ze doen en ik kan oprecht zeggen dat ik heel wat meer onder de indruk ben van dit ‘Emblas Saga’ dan dat ik was van het debuut. De band gaat binnenkort op tour, en wel direct als headliner met het niet insignificante Elvenking als special guest. Doen ze goed! Ik zou zeggen, gaat dat zien als je de kans hebt!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.