Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Barbarian Swords – Totemic Anal Turbofucker
Third I Rex Records
Release datum: 18 oktober 2019
Tekst: Berto – 28 december 2019
“De band speelt volgens de promo teksten nihilistische black death doom metal, wat eigenlijk een manier is om te zeggen dat ze een berg teringherrie maken en op die manier altijd wel binnen een genre vallen.”
7.2/10

Barcelona staat natuurlijk om een aantal zaken bekend bij het grote publiek. Daar zijn het voetbal, de Sagrada Familia en de Ramblas. De band Barbarian Swords komt ook uit Barcelona, maar zij zullen nooit in een adem worden genoemd met de eerder vermelde bezienswaardigheden. De band speelt volgens de promo teksten namelijk nihilistische black death doom metal, wat eigenlijk een manier is om te zeggen dat ze een berg teringherrie maken en op die manier altijd wel binnen een genre vallen.

Het is in ieder geval zeer simpele black/ death metal met hier en daar invloeden van een band als Motörhead. Het is duidelijk dat de band een enorme berg agressie in zich heeft die er via de muziek uit moet. Zanger Von Pax klinkt bijna maniakaal op sommige momenten en dat voegt zeker iets toe aan de felheid van de songs. Vooral in ‘Jesus The Pederast’ is het bijna om bang van te worden, zo fanatiek als hij klinkt. Jammer is dat de songs wel lijken te lijden onder die enorme agressie, die overheerst gewoon teveel en dat is jammer, want het is een lekker plaatjes met simpele maar effectieve riffs en een heerlijke gedrevenheid. Voor de momenten dat je niet teveel wilt nadenken, is dit werkje uit Spanje zeker wel aan te raden.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.