Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Axel Rudi Pell – Sign Of The Times
Steamhammer/SPV
Release datum: 08 mei 2020
Tekst: Sjak Roks- 10 april 2020
“De blonde gitarist hoopt dit jaar zijn zestigste verjaardag te gaan vieren, maar deze ‘Sign Of The Times’ bewijst eens te meer dat er nog geen enkele sleet op zijn gitaarspel en zijn capaciteiten als songwriter zit.”
8/10

Bij produkten die uit Duitsland komen heeft men het altijd over de befaamde “Deutsche Gründlichkeit” en dat kwaliteitsstempel is ook zeker van toepassing op de releases van de sympathieke Duitse gitarist Axel Rudi Pell. Al sinds jaar en dag verblijdt hij zijn nog steeds groeiende fanbase met zijn erg degelijke, op Dio en Rainbow gestoelde, heavy metal en ook deze, inmiddels achttiende full-length studio-album ‘Sign Of The Times’ mag op mijn goedkeuring rekenen. Kijk, vernieuwend is het allemaal niet te noemen en als je daaar op zit te wachten moet je de platen van Axel absoluut links laten liggen, maar ondanks dat feit weet hij bij mij (en vele anderen) nog altijd de juiste snaar te raken. Natuurlijk helpt het dat hij een erg goede band om zich heen verzameld heeft, waarvan met name zanger Johnny Gioeli zoals gewoonlijk tot grote hoogte stijgt, maar tevens bewijst hij nog steeds de nodige goede composities neer te pennen die ook na 31 jaar als solo-artiest actief te zijn weten de overtuigen.

Natuurlijk start de plaat met een intro genaamd ‘The Black Serenade’, waarna het snelle ‘Gunfire’ meteen laat horen waar de kracht van het materiaal van de heer Pell nog steeds ligt, namelijk het heerlijke gitaarwerk van de meester zelf en de wederom briljante vocalen van de eerder genoemde Johnny Gioeli. Met de ballad ‘As Blind As A Fool Can Be’ en het stuwende titelnummer ‘Sign Of The Times’ hebben we naast ‘Gunfire’ mijns inziens de beste momenten van de plaat te pakken, al mogen de overige nummers er ook zeker zijn. De blonde gitarist hoopt dit jaar zijn zestigste verjaardag te gaan vieren, maar deze ‘Sign Of The Times’ bewijst eens te meer dat er nog geen enkele sleet op zijn gitaarspel en zijn capaciteiten als songwriter zit. Zoals eerder aangegeven is ‘Sign Of The Times’ zeker geen innovatieve plaat geworden, maar dat hadden we ook niet verwacht. Het is wat mij betreft wel een welkome aanvulling aan het totale oevre van Axel Rudi Pell en sluit naadloos aan bij zijn vorige werstukken.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.