Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Angus McSix – Angus McSix And The Sword Of Power
Napalm Records
Release datum: 21 april 2023
“Twaalf nummers lang is dit een leuk visitekaartje om uit te maken waar Thomas (of Angus) heen wil met zijn nieuwe creatie. Vlotte power metal met een kwinkslag, zonder al te veel poespas”
7.7/10
Vera Matthijssens I 19 mei 2023

We treden bij deze de fantasiewereld binnen van Thomas Winkler. Na tien jaar trouwe dienst als frontman bij Gloryhammer, werd hij in de zomer van 2021 daar aan de deur gezet. Maar de Zwitserse zanger bleef niet bij de pakken zitten, want spoedig richtte hij, samen met Sebastian ‘Seeb’ Levermann (Orden Ogan), een nieuw hilarisch gezelschap op dat luistert naar zijn nieuw pseudoniem Angus McSix. Bij Gloryhammer was hij immers Angus McFife. Flauw of grappig? Dat hangt helemaal af van je persoonlijke smaak.

De nieuwe band werd een internationaal collectief, want buiten het feit dat Seeb een Duitser is, is er ook nog de Italiaanse Thalia Bellazecca (ex-Frozen Crown) op gitaar en Manu Lotter (ex-Rhapsody Of Fire) op drums. Hoewel Manu in die Italiaanse band gespeeld heeft, is dat ook een Duitse muzikant. Uiteraard hebben alle leden nicknames gekregen die erg over the top zijn. Muzikaal begeven we ons hier op het terrein van de lichtvoetige power metal met een symfonisch sausje. Een gladde en gepolijste productie (van Seeb, inderdaad) laat de koortjes en toetsen erg smooth klinken.

Onze reis doorheen de fantasiewereld van Angus vangt aan met enkele singles die uiteraard bijzonder makkelijk in het gehoor liggen. ‘Master Of The Universe’, ‘Sixcalibur’ en ‘Laser Shooting Dinosaur’ staan garant voor de nodige hilariteit en zijn zonder uitzondering uptempo en vlot. Het stompende ‘Ride To Hell’ heeft wat meer geëxciteerde zangpartijen. Onze voorkeur gaat uit naar de scheurende rock van ‘Starlord Of The Sixtus Stellar System’ dat als langste nummer toch wat meer om het lijf heeft met donderende drums en vlugge gitaarsolo’s. Vanaf hier gebeurt het geregeld dat een diepe stem als verteller optreedt en alzo een duistere gevarenzone ambieert. ‘The Vision In The Fires’ is slechts een symfonische intro die voorafgaat aan ‘Eternal Warrior’. Dat is een leuk nummer met speelse ritmes en opzwepende samenzang. In de refreinen krijgt Angus trouwens dikwijls gezelschap van meerdere stemmen, zodat gladde koortjes de luisteraar doen meezingen. Twaalf nummers lang is dit een leuk visitekaartje om uit te maken waar Thomas (of Angus) heen wil met zijn nieuwe creatie. Vlotte power metal met een kwinkslag, zonder al te veel poespas. Het album eindigt met de track ‘Just A Fool Will Play Tricks On Angus McSix’ en zo is zijn vroegere werkgever meteen gewaarschuwd.