Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Yogi Lang – A Way Out Of Here
Gentle Art Of Music
Release datum: 08 november 2019
Tekst: Leon Vonk – 09 november 2019
“Wie een liefhebber is van RPWL zal ook dit album veilig kunnen aanschaffen. Om eerlijk te zijn had ik niet eens raar opgekeken als dit album onder die noemer was uitgekomen.”
7.6/10

Al sinds de oprichting in 1997 is Yogi Lang de zanger van de Duitse progressieve rockband RPWL. Toch heeft de man zo af en toe behoefte om zelf muziek te schrijven, zo heeft hij in 2010 zijn eerste soloalbum ‘No Decoder’ uitgebracht. Het zou vervolgens negen jaar duren voordat hij weer nieuw werk zou uitbrengen, maar dit jaar komt zij nieuwe album ‘A Way Out Of Here’ dan eindelijk uit.

Wie een liefhebber is van RPWL zal ook dit album veilig kunnen aanschaffen. Om eerlijk te zijn had ik niet eens raar opgekeken als dit album onder die noemer was uitgekomen. Nu is het natuurlijk wel zo dat Lang met zijn zachte zangstem toch wel een flinke stempel op de muziek zet, waardoor alle rustige progressieve rock met zijn stem wel op RPWL zou kunnen lijken. Toch zit het album gewoon ook goed in elkaar met zeer aardige liedjes en een puike productie. Ook instrumentaal valt er niets op aan te merken, alles is gewoon professioneel opgenomen en ingespeeld. Hoewel er eigenlijk niets mis is met deze plaat mis ik toch wel iets dat het echt bijzonder maakt, fantastische gitaar solo’s, exceptionele liedjes, of iets vernieuwends. Helaas is dat allemaal niet het geval, op geen enkele wijze kan ik dit een bijzonder album noemen. De liedjes zijn op het niveau van een aardige RPWL album, maar halen bijvoorbeeld niet het niveau van het beste werk van hun laatste album, ‘Tales From Outer Space’. Dat gezegd hebbende is het echt een leuk album om af en toe aan te zetten, daar is het materiaal goed genoeg voor, maar het is absoluut géén must-have voor de progressieve rockfans.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.