Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
SuidAkrA – Echoes Of Yore
MDD Records
Release datum: 15 november 2019
Tekst: Vera Matthijssens – 09 november 2019
“Natuurlijk is het onbegonnen werk om zo’n lange geschiedenis te vatten op een enkele schijf, maar de live opnamen van Wacken Open Air 2019 (45 minuten) op DVD die je bij de speciale editie vindt, kunnen mogelijk dit hiaat aanvullen.”
8.3/10

SuidAkrA, met andere woorden het muzikale vehikel van Arkadius Antonik, viert dit jaar het 25-jarig bestaan in stijl. Wanneer we ‘Realms Of Odoric’ (2016) en het akoestische ‘Cimbric Yarns’ (2018) meerekenen, dan bracht de Duitse band inmiddels dertien albums uit vol melodieuze death/black met Keltische folk invloeden. Om dit heuglijke lustrum te vieren ging men niet over één nacht ijs. Een Kickstarter campagne werd gestart, waarbij de fans konden kiezen welke songs ze op dit lustrumalbum wilden vinden. Bovendien werd ex-lid Marcel Schoenen betrokken bij de nieuwe opnamen in de Gernhart studio van producer Martin Buchwalter (Perzonal War), zodat de oudere songs voorzien zijn van zijn voortreffelijke cleane zang. Elke song krijgt dus een nieuwe lustrumversie, opnieuw opgenomen.

De Belgische illustrator Kris Verwimp heeft ook meermaals zijn steentje bijgedragen, zij het qua teksten en artwork. Dat is nu niet anders. We kunnen een mooie bloemlezing uit het repertoire tegemoet zien, waarbij ruwe death metal veelal verfijnd wordt met sierlijke folk elementen in songs als ‘Rise Of Taliesin’ en ‘ Pendragon’s Fall’. Natuurlijk is het onbegonnen werk om zo’n lange geschiedenis te vatten op een enkele schijf, maar de live opnamen van Wacken Open Air 2019 (45 minuten) op DVD die je bij de speciale editie vindt, kunnen mogelijk dit hiaat aanvullen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.