Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Visions Of Atlantis – A Symphonic Journey To Remember
Napalm Records
Release datum: 30 oktober 2020
“Het orkest is mooi geplaatst en dit in combinatie met de prachtige kleding van zangeres Clementine en zanger Michele Guaitoli maakt het tot een plaatje waar het prettig naar kijken is.”
William Pezy I 27 oktober 2020

Daar zit ik dan met mijn chagrijnig hoofd me te irriteren aan de regen terwijl ik midden in de tweede corona golf al weer een paar weken thuis zit. Dit omdat in mijn thuissituatie mensen in de risico categorie zitten. Ik hou me geregeld voor dat ik niets te janken heb als ik mezelf met een Anne Frank vergelijk. Ik kan de motor uit de schuur trekken wanneer ik wil maar de regen lonkt niet. Gelukkig ben ik ook nog schrijver voor dit leuke clubje. Concerten zitten er al te lang niet in voor mijn gevoel, dus is het fijn als er af en toe een leuke live plaat uit komt.

En er is er weer in die je gewoon direct aan hoort te schaffen. Visions of Atlantis zit de laatste jaren heerlijk in de lift sinds Clementine als zangeres het podium opvrolijkt. Iets wat ze trouwens bij Gamma Ray ook niet onverdienstelijk doet. Maar terug naar Visions of Atlantis, wat ik nog niet verwacht had is nu wel gebeurd: niet alleen een live plaat maar dan ook nog met het Bohemian Symphony Orchestra uit Praag. De opnames zijn natuurlijk al een paar dagen oud ondertussen, ze zijn gemaakt tijdens het ‘Bang Your Head Festival’ in 2019. Deze zijn meer dan goed, de omgeving lijkt volledig aangekleed voor de band. Het orkest is mooi geplaatst en dit in combinatie met de prachtige kleding van zangeres Clementine en zanger Michele Guaitoli maakt het tot een plaatje waar het prettig naar kijken is. Niet alleen het kijken is prettig, het geluid is ook dik in orde. Eigenlijk gewoon verplichte kost dus van hoog niveau. Mocht je nog twijfelen zet dan de video hieronder eens op en overtuig jezelf.