Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Visceral Disgorge – Slithering Evisceration
Agonia Records
Release datum: 13 september 2019
Tekst: Berto Huizinga – 10 september 2019
“Pech voor de band echter is dat het genre inmiddels volwassen is geworden en door geëvolueerd, en er zijn nu veel meer bands die soortgelijke muziek maken .”
7.9/10

Visceral Disgorge is een Amerikaanse death metal band die in 2011 een behoorlijke impact heeft weten te maken met hun debuut ‘Ingesting Putridity’, waarbij voor al de techniek en totale bruutheid opvielen. Het was een album dat de brute slamming death metal op de kaart hielp zetten en je zou verwachten dat de band daar op zou gaan voortborduren in de jaren er na. Helaas is hun gitarist Steven Rosenzweig overleden in 2014, wat logischerwijs de flow er wel een beetje uit haalt. Inmiddels is hij vervangen door Charlie Marvel en is er acht jaar na het debuut een nieuw album met de fraaie titel ‘Slithering Evisceration’.

Pech voor de band echter is dat het genre inmiddels volwassen is geworden en door geëvolueerd, en er zijn nu veel meer bands die soortgelijke muziek maken. Dit nieuwe album past dus wel precies in het genre, maar zal niet meer zo’n impact hebben als het debuut destijds in 2011. Laat onverlet dat ‘Slithering Evisceration’ weer vol staat met vette riffs, ultrasnel drumwerk, onverstaanbare grunts en tempowisselingen die bijna niet te volgen zijn, om maar niet te spreken over de breakdowns die je hele fysieke gesteldheid op de proef stellen. Negen op elkaar gelijkende songs die alle van een dusdanig niveau zijn dat dat eigenlijk geen minpunt kan worden genoemd. Het is aan de andere kant ook een album dat alleen voor fans van het genre een aanwinst zal blijken te zijn, want nieuwe zieltjes zullen er niet worden gewonnen. Voor de niet-ingewijden geldt dat je de stelregel kan aanhouden dat Visceral Disgorge een versie van Suffocation is op vaak dubbele snelheid, misschien kan men daar wat mee.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.