Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Vinnie Moore – Soul Shifter
Mind’s Eye Music
Release datum: 21 februari 2020
Tekst: Sjak Roks – 24 februari 2020
“Vinnie laat gedurende tien instrumentale nummers wederom horen een begenadigd gitarist te zijn en daar elk nummer als het ware zijn eigen verhaal verteld is het ontbreken van zang absoluut niet storend.”
7.5/10

De Amerikaanse gitarist Vinnie Moore is al sinds jaar en dag een zeer gewaardeerd bandlid van het Britse rock-instituut UFO en er mag best wel eens vermeld worden dat hij met zijn fabuleuze gitaarspel deze band heeft voorzien van een nieuwe dosis energie. Naast zijn bijdrage aan UFO vindt Vinnie nog regelmatig de tijd om instrumentale solo-albums in elkaar te steken en deze ‘Soul Shifter’ is alweer de negende in die reeks. Daar waar hij op zijn eerste platen er voor koos om met name zijn heavy kant te tonen, zijn de latere albums zoals ‘To The Core’ (uit 2009) en ‘Aerial Visions’ (uit 2015) veel afwisselender van aard. Dat geldt ook zeker voor zijn nieuwste werkstuk ‘Soul Shifter’, want naast rock is er ook plaats voor blues, funk en zelfs jazz invloeden. Dat levert voor de gemiddelde muziekliefhebber een erg avontuurlijk album op, maar ik kan me wel voorstellen dat niet iedere Lords Of Metal lezer met deze enorme variatie goed uit de voeten kan.

Vinnie laat gedurende tien instrumentale nummers wederom horen een begenadigd gitarist te zijn en daar elk nummer als het ware zijn eigen verhaal verteld is het ontbreken van zang absoluut niet storend. Luister maar eens naar ‘Kung Fu Grip’, het emotionele ‘Soul Rider’ of ‘Brother Carlos’, wat allemaal aansprekende voorbeelden zijn van hoe goede instrumentale nummers moeten klinken. Natuurlijk zijn dit soort platen alleen maar interessant voor mede-muzikanten of behoorlijk open-minded muziekliefhebber, dus een erg groot publiek zal Vinnie er niet meer aanspreken. Hij laat op  ‘Soul Shifter’ wel op niet mis te verstane wijze horen een geweldige muzikant te zijn die in ieder geval de kunst verstaat om sterke instrumentale nummers te schrijven. Dat er slechts een beperkt publiek door geboeid zal worden, zal Vinnie ongetwijfeld op de koop toe nemen…

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.