Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Thy Despair – The Song Of Desolation
Rockshots Records
Release datum: 08 mei 2020
“Voor een band bij wie de oorlog in Oekraïne vers in het geheugen staat is het natuurlijk niet vreemd dat dit thema wordt uitgediept.”
7.5/10
William Pezy I 04 mei 2020

Je mag dit van mij prog-metal noemen maar gothic zou ook op zijn plek zijn. Het is een gezonde mix van beide. Zangeres Elin vinden we meestal in de hogere regionen met haar stem en dat doet ze heel prima. Samen met de rest van Thy Despair is hier een plaat gemaakt die al snel een ruimte voldoende mag krijgen voor de prima composities en het uitstekend geluid.

In zowel Engels als in de eigen Oekraïense moedertaal komen verschillende onderwerpen voorbij dit toch weer samen komen in het thema dat je altijd moet zoek naar vrijheid in je hart en hoofd. Voor een band bij wie de oorlog in Oekraïne vers in het geheugen staat is het natuurlijk niet vreemd dat dit thema wordt uitgediept. Ik merk ook dat dit een echte groeiplaat is. In eerste instantie klinkt het als een prima plaat dit voor de liefhebbers van goth/prog een leuke tip kan zijn, maar nu de plaat een paar keer gedraaid is merk ik toch steeds meer leuke elementen op van niveau die maken dat ik mijn waarderen telkens iets naar boven bijstel. Dat kan komen door momenten van prachtig gitaarspel of creatieve drum breaks. Maar soms ook doordat de zanglijnen van het sopraan deel, de cleane zang en het grunt deel soms verrassend samenkomen en samensmelten tot een sterk duet zoals in ‘Falling Star’. De mooie gitaarsoli in dit nummer zijn het noemen meer dan waard. Volume omhoog en gaan!