Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Bitterness – Dead World Order
G.U.C.
Release datum: 15 mei 2020
“Waar ze in het verleden al eens wat invloeden van death metal of zelfs black metal lieten doorsijpelen, wordt nu puur op thrash ingezet. Gezien er strak en fanatiek gespeeld wordt, kan ik dat alleen maar toejuichen.”
8/10
Koen de Waele I 04 mei 2020

Hoewel het Duitse Bitterness een pak minder bekend is als hun landgenoten Kreator, Sodom en Destruction, draaien ze ondertussen ook al bijna twintig jaar mee. Het trio is nog steeds bezeten van het thrash metal virus en op hun ondertussen zesde langspeler ‘Dead World Disorder’ wordt daar niet van afgeweken. Waar ze in het verleden al eens wat invloeden van death metal of zelfs black metal lieten doorsijpelen, wordt nu puur op thrash ingezet. Gezien er strak en fanatiek gespeeld wordt, kan ik dat alleen maar toejuichen.

Na een korte en mooie akoestische intro, wordt direct geopend met ‘A Bullet A Day’. Een van de kortere nummers op het album dat perfect volgens de regels van de kunst gespeeld wordt. Dat snelle en strakke thrashgeluid wordt bijna het hele album lang volgehouden. Enkel op het langere ‘Dead World Order’ wordt er wat vanaf geweken. De snelheid ligt beduidend lager en het bevat een retro jaren tachtig geluid. Slecht klinkt het niet maar het is zeker niet mijn favoriet nummer. Dan liever het snelle Bitterness. Fans van de klassieke Teutoonse thrash kunnen hier blindelings op vertrouwen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.