Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Thunder – All The Right Noises
BMG
Release datum: 12 maart 2021
“Het gitaarwerk van Luke Morley staat lekker op de voorgrond en zoals gewoonlijk zingt Danny Bowes de spreekwoordelijke sterren van de hemel.”
9/10
Sjak Roks  I 12 maart 2021

Het vorige studio-album ‘Rip It Up’ van de Britse formatie Thunder dateerde alweer van 2017 en dus werd het weer eens tijd voor wat nieuw materiaal van dit vijftal. Natuurlijk hadden ze in 2019 ook nog de plaat ‘Please Remain Seated’ op de markt gebracht, maar dat was een unplugged album van eerder werk van de band. Op deze ‘All The Right Noises’ zijn een elftal fonkelnieuwe nummers te vinden, waarop de hardrock-elementen van de vroegere Thunder weer de boventoon voeren. De bluesinvloeden die er op het vorige album duimendik bovenop lagen, zijn nu grotendeels verdwenen en de keuze voor een meer tradioneel en melodieus hardrock-geluid is in mijn beleving erg goed uitgevallen.

Het gitaarwerk van Luke Morley staat lekker op de voorgrond en zoals gewoonlijk zingt Danny Bowes de spreekwoordelijke sterren van de hemel. De plaat opent ijzersterk met de eerste single ‘Last One Out To Turn Out The Lights’ en het catchy refrein is na enkele luisterbeurten al niet meer uit je hoofd te krijgen. Ook ‘Going To Sin City’ en ‘Young Man’ zijn heerlijke melodieuze rock-nummers met een bijzonder fraai refrein, terwijl het met country-invloeden doorspekte ‘The Smoking Gun’ zo op ‘Please Remain Seated’ had kunnen staan. Een swingende party-rocker zoals ‘You’re Gonna Be My Girl’ (dat voor mij tot de toppers van het album gerekend kan worden) wordt moeiteloos afgewisseld met de ballad ‘I’ll Be The One’ (met een prachtige gevoelige gitaarsolo), wat er mede voor zorgt dat de verveling geen enkel moment toeslaat. Met het ijzersterke ‘Force Of  Nature’ hebben we wat mij betreft nog één van de sterkste tracks van het gehele album te pakken, terwijl ook het dreigende ‘Don’t Forget To Live Before You Die’ (goed advies, overigens!) en de erg catchy afsluiter ‘She’s A Millionairess’ de nodige indruk weten te maken, maar eigenlijk is er nergens een zwak moment te bespeuren en druipt de kwaliteit van het gehele album af.

Het song materiaal is ijzersterk, de sound is kristalhelder en zowel de muzikanten als de zanger zijn in absolute topvorm, dus het moge duidelijk zijn dat ook dit dertiende Thunder studio-album een schot in de roos is. Het blijft voor mij dan ook een volslagen mysterie waarom deze band, die het zeker niet onverdienstelijk heeft gedaan, niet het grote succes heeft geoogst dat ze op basis van hun geweldige songmateriaal absoluut verdiend hadden. Eenieder die kickt op kwalitatief hoogstaande melodieuze hardrock met fantastische vocalen kan dan ook niet om deze ‘All The Night Noises’ heen. De echte liefhebbers moeten echter zeker gaan voor de deluxe digipack uitvoering, want deze bevat een extra schijfje met lekker veel bonus-materiaal waaronder een achttal in de studio opgenomen live-uitvoeringen van een aantal nieuwe songs. Weergaloze plaat!