Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
The Scourge – Warrant For Execution
Seeing Red Records
Release datum: 25 oktober 2019
Tekst: Wilco Spies – 22 oktober 2019
“Wanneer je daar niet zo veel om geeft en gewoon wil beuken en mee blaffen kan je een of twee sterren bij de score optellen.”
5.5/10

Dit is niets voor mij. Ik had met deze, korte, doch treffende, zin en een laag cijfer kunnen volstaan om mijn oordeel te ventileren. Maar ja, dat is ook weer zo wat. Als lezer wil je immers een beetje onderbouwing van hetgeen deze azijnpisser beweert. Nou, bij deze dan.

The Scourge komt uit Texas, USA en dat is te horen ook. Op dit debuut album treft u een vrij harde mix van heavy, thrash en een beetje punk aan. Het geheel wordt met veel inzet gebracht en komt behoorlijk massief over. Dit is ook te danken aan het uitstekende geluid op dit album natuurlijk. En toch vind ik er geen ene moer aan. Dat heeft natuurlijk te maken met de vocalen. De zanger blaft zijn teksten zonder enige variatie in het rond. En dat terwijl hoorbaar is dat hij wel degelijk meer kan. Ik denk dat de man een behoorlijke stem kan opzetten, dus dit is gewoon een gemiste kans. Extra jammer is dat omdat de muziek helemaal niet zo vervelend is. De band is namelijk in staat een flinke muur van geluid neer te zetten die behoorlijk heftig over komt. De ritmes zijn aanstekelijk en het tempo ligt flink hoog. Variatie is echter geen sleutelwoord voor deze jongens, en juist dat had de muziek zeker goed gedaan. Het gebrek daar aan en de vervelende vocalen maken dat ik hier niet al te lang naar kan en wil luisteren. Wanneer je daar niet zo veel om geeft en gewoon wil beuken en mee blaffen kan je een of twee sterren bij de score tellen. Toch kan ik me niet voorstellen dat er veel thrash liefhebbers zijn die hier echt wakker van liggen. Oordeelt u echter vooral zelf.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.