Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
The Ruins Of Beverast – The Thule Grimoires
Ván Records
Release datum: 05 februari 2021
“Wie houdt van zompige, lange composities en niet gebonden is aan de grenzen van een genre, zal hier mogelijk een behoorlijke kluif aan hebben om zich in te verdiepen, want toegankelijk is het allerminst.”
7.7/10
Vera Matthijssens I 28 januari 2021

The Ruins Of Beverast heeft als cultband een stevige reputatie opgebouwd met de vijf vorige albums. Zeker sinds hun Roadburn concert in 2013 is hun bekendheid ook in de Lage Landen aardig toegenomen. Dit is het muzikale vehikel van de illustere Alexander von Meilenwald uit Aken (Duitsland) en hij creëert een heel aparte mix van black en doom metal. Twee genres die redelijk ver uit elkaar liggen, maar in de lange songs is er ruimte voor vele breaks en verschillende tempo’s.

‘The Thule Grimoires’ is het zesde album en bevat maar liefst 70 minuten heel zware kost om te verteren. De muziek komt op je af als een muur van geluid waarin de naargeestige sfeer dominant is. Nemen we als voorbeeld de bijna dertien minuten durende opener ‘Ropes Into Eden’, dan gaan we door een galmend amalgaam van vervormde klanken, gretige screams, samples en vurige leads die het zompige, bij momenten trage karkas ondersteunen. De single en videoclip ‘Kromlec’h Knell’ is helemaal clean gezongen met diepe stem, iets wat Alexander meer doet dan eerder. Enige psychedelica zwermt doorheen het basgerichte en vrij experimentele ‘Mammothpolis’, terwijl een hoge vrouwenstem er dan weer doorheen fladdert in het begin van ‘Anchoress In Furs’. Het is niet altijd makkelijk te volgen, maar voor het Roadburn publiek zal het wel een tranceopwekkende charme hebben. De algemene indruk is erg occult en waaiert soms uit naar gothic. Wie houdt van zompige, lange composities en niet gebonden is aan de grenzen van een genre, zal hier mogelijk een behoorlijke kluif aan hebben om zich in te verdiepen, want toegankelijk is het allerminst.