Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Svart Crown – Les Terres Brûlées
Nova Lux Production – Les Acteurs de l’Ombre Productions
Release datum: 10 juni 2022
“Door de jaren heen ontwikkelde de band een geheel eigen geluid en het talent om de luisteraar met een compleet verslagen gevoel achter te laten”
8.8/10
Koen de Waele I 10 juni 2022

Drie jaar na het uitstekende ‘Wolves Among The Ashes’, is Svart Crown terug met de vijf nummers tellende EP ‘Les Terres Brûlées’. Door de jaren heen ontwikkelde de band een geheel eigen geluid en het talent om de luisteraar met een compleet verslagen gevoel achter te laten. Ook nu is dat terug van hetzelfde. Opener ‘Geoulah’ start stevig met dat dreigende zwarter dan zwart gitaarwerk en JB zijn unieke wilde grunts. Naar het einde toe hoor je een vurige gitaarsolo. Het sterkste nummer (in mijn ogen toch) is het titelnummer met de prachtige titel ‘Les Terres Brûlées’ (lees de verschroeide aarde). Hoewel er zwaar en hard wordt gespeeld, blijf je uitstekende ritmes in de zang en gitaarmelodieën horen. Halverwege gaat het er zachter aan toe met bezwerende zangpartijen en hypnotiserend drumwerk om daarna terug met volle woestheid vooruit te denderen. ‘Digitalis Purpurea’ bevat al wat meer black metal invloeden en op ‘Cavalier Noir’ klinkt dat nog extremer. Het is ook het eerste nummer dat compleet in het Frans werd ingezongen en is een herwerkte cover van Converge.

Wie dacht dat de taal van Molière voornamelijk bestond uit poëtische zachte klinken, zal schrikken hoe bitsig het kan klinken. De acht minuten durende afsluiter ‘An Open Heart’ bevat terug zo een heerlijk episch drummoment. Het ritme ligt een pak lager en de koorachtige inbreng zorgt voor een donkere sfeer met heel veel dreiging. Alweer bewijst Svart Crown dat ze met hun geheel unieke sound toch wel tot de top van het blackened death metalgenre horen.