Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Sinners Bleed – Absolution
War Anthem Records
Release datum: 24 mei 2019
Tekst: Ramon – 05 september 2019
“Dit is geen release die een toegangskaartje naar alle belangrijke festivals is, maar wel eentje die iedere liefhebber uit het genre goed gaat keuren. En ik weet heel zeker dat ze dit live kunnen reproduceren.”
7.4/10

Het Duitse Sinners Bleed werd in 1997 opgericht en bracht eerder in 2003 al een album uit. De Berlijners zijn overigens van 2010 tot en met 2015 volledig inactief geweest, vandaar de lange adempauze tussen de twee albums in. En adempauze is iets dat ze je als luisteraar amper gunnen. Ligt het tempo niet onmenselijk hoog, dan maken ze wel weer gebruik van poliritmiek. Is er rust op de achtergrond, dan wordt er weer een catchy solo in je koptelefoon geramd. Nee, de heren hebben de factor fanatisme duidelijk niet geschuwd.

Dat geldt eigenlijk over de hele linie, behalve voor de zanger, die daar net iets onder blijft zitten, waardoor het een beschaafd randje houdt. Enerzijds is dat wel prettig, anderzijds ben ik ook wel benieuwd wat het resultaat was als hij echt bloedfanatiek was en grunts en krijsstem met elkaar wist te verweven. De productie is er eentje die een moderne tech-death metal band inderdaad waardig is en alles bij elkaar is dit geen release die een toegangskaartje naar alle belangrijke festivals is, maar wel eentje die iedere liefhebber uit het genre goed gaat keuren. En ik weet heel zeker dat ze dit live kunnen reproduceren.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.