Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Signum Regis – The Seal Of A New World
Beyond The Storm Productions
Release datum: 22 november 2019
Tekst: Jori van de Worp – 12 november 2019
“Bestaande fans kunnen de plaat zonder schroom aanschaffen, en power metal fanaten die de band nog niet kennen moeten zeker eens een kijkje (of een luistertje) gaan nemen.”
7.8/10

Er zijn maar weinig bands die hun zesde album uitbrengen op hun inmiddels vijfde label, en daarbij ook nog eens één van de albums in eigen beheer heeft uitgebracht. Signum Regis hoort bij die schaarse categorie, en de band slaagt er ondanks de continue wisselingen altijd in om iedere twee a drie jaar met een nieuwe plaat uit te komen. De laatste langspeler ‘Decennium Primum’ stamt uit voorjaar 2017 en nu is het de beurt aan ‘The Seal Of A New World’, waarin Signum Regis de vaste formule doortrekt.

Die vaste formule is gedegen power metal met een progressieve twist, met teksten waarin de heren hun Christelijke levensvisie niet verbergen. ‘Kings Of The Underground’ is een lekker snelle opener met aanstekelijke gitaarlijnen. Ineens valt de nieuwe zanger op, Jota Fortinho is de naam en veel lichter zingen dan de voorganger is zijn faam! Het meest doet hij me nog denken aan Chris Bay van het Duitse Freedom Call en dat is een enorme breuk met het volle middenbereik van vorige zanger Petranin. ‘Prisoner’s Elegy’ komt middels lage gitaren de boxen uit en ontwikkelt zich tot een beukende mid-tempo metal anthem. Ook erg mooi is ‘The City Of God’ wat met orgels doorspekt is. Het hele album wisselt goed af in tempo, bombast en heaviness. ‘The Seal Of A New World’ bijvoorbeeld heeft passages die richting thrash neigen. ‘Phantasmagoria’ doet juist erg aan de stijl van de ‘Metal Opera’ albums van Avantasia denken. Met ‘Shalom’ staat er ook een ballad op, persoonlijk vind ik die ietsjes té “Oh Here hoort mij” en het maakt het tot het zwakke punt op het album. Maar als slechts één van de twaalf nummers gaan we daar maar niet te zwaar aan tillen.

‘The Seal Of A New World’ is los van de complete anders klinkende zang weer een typisch Signum Regis album geworden en daar is helemaal niets mis mee. Bestaande fans kunnen de plaat zonder schroom aanschaffen, en power metal fanaten die de band nog niet kennen moeten zeker eens een kijkje (of een luistertje) gaan nemen. En voor ik het vergeet, op afsluiter ‘Scheme Of Lies’ horen we nog éénmaal voormalig zanger Marián Petranin.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.