Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Planet of Rhythm – Damaged Goods
EMP Label Group
Release datum: 15 mei 2019
Tekst: Wim Rueter – 12 november 2019
“Alleen in ‘Voodoo Woman’ wordt het distortion pedaaltje voorzichtig ingetrapt. Het maakt het meteen met afstand tot de hardste track van ‘Damaged Goods’.”

‘Damaged Goods’ is het tweede album van het Amerikaanse Planet Of Rhythm. De band bestaat uit vijf muzikanten die gelouterd zijn in de wereld van de bluesrock. De band heeft zowel een zanger, Doug Halford, als een zangeres, Juliet Roberts, binnen de gelederen. De meeste leadzang wordt door Halford verzorgd, alleen in ‘Forest Glen’ mag Roberts haar opwachting maken voor de lead partijen. Naast eigen nummers bevat ‘Damaged Goods’ ook een tweetal covers: ‘Bootleg’ van Creedence Clearwater Revival en een nummer van Tony Joe White.

Het geheel klinkt als een klok en de band weet zeker een goed moppie bluesrock neer te zetten. De ballad ‘Walkin’ Home’ is wonderschoon met zijn huilende pedalsteel gitaar op de achtergrond, al heeft het met rock of metal niets te maken. Alleen in ‘Voodoo Woman’ wordt het distortion pedaaltje voorzichtig ingetrapt. Het maakt het meteen met afstand tot de hardste track van ‘Damaged Goods’. Ik denk dat het overgrote deel van onze lezers niet veel kan of wil met de muziek van Planet Of Rhythm. Ergo: een band die zeker weet hoe je een goed nummer in elkaar zet en uit moet voeren, maar Lords Of Metal is niet het juiste podium hiervoor. Al zal er toch onder onze lezers vast een liefhebber moeten zijn die met een goed glas whiskey en een sigaar dit album op zijn waarde moet kunnen schatten vanuit de leunstoel. Een cijfer geven is derhalve niet op zijn plaats.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.