Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Septagon – We Only Die Once
Massacre Records
Release datum: 26 maart 2021
“Septagon heeft het agressieve van thrash mooi gekoppeld aan het meer melodieuze van power metal en is wat ons betreft de goede richting ingeslagen.”
7.8/10
Koen de Waele I 16 maart 2021

De Duitse power thrashers van Septagon blijven halsstarrig voortdoen en brengen met ‘We Only Die Once’ hun derde album uit. Het is tevens het eerste album bij het Massacre label. Net zoals bij de vorige albums het geval was, valt de toch wat zwakke en schelle produktie op. Gelukkig went dat na een paar nummers en krijg je uiteindelijk toch nog een aangenaam album te horen. Strakke riffs gaan hand in hand met krachtige zang die je eerder in de power metal thuis verwacht. Op ‘The Rant’ ligt die zelfs wat in dezelfde stijl met het oude Anthrax geluid maar doet ook aan Dexter Holland denken.

Muzikaal werd toch een stap naar voor gezet en komt de band overtuigend over. Het iets langer durende ‘How To Kill The Boogeyman’ bevat snellere en tragere passages en kon me helemaal over de streep trekken. En op ‘We Only Die Once’ hoor je beide gitaristen en de bassist technisch uitstekende thrash spelen,maar ook het nieuwe bandlid drummer Daniel Buld laat zich gelden als een meerwaarde voor de band.  Met wat verder ‘Decision Day’ en het progressief beïnvloedde ‘Strange Times’ krijg je nog wat van het betere werk te horen. Septagon heeft het agressieve van thrash mooi gekoppeld aan het meer melodieuze van power metal en is wat ons betreft de goede richting ingeslagen.