Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Secret Rule – Against
Pride & Joy Music
Release datum: 21 februari 2020
Tekst: Sjak Roks – 24 februari 2020
“Aan arbeidsethos ontbreekt het Secret Rule zeker niet, want men werkt zich drie slagen in de rondte, maar aan echt onderscheidend materiaal des te meer. Zeker niet onaardig, maar daar blijft het dan ook wel bij.”
7.2/10

De Italiaanse heavy metal band Secret Rule kun je met recht wel behoorlijk produktief noemen, want als je vanaf het ontstaan in 2014 middels deze ‘Against’ reeds je vijfde full-length plaat op de markt brengt zit het wat de betreft de kwantiteit zeker goed. Vaak is het echter zo dat een overdaad aan kwantiteit ten koste gaat van de kwaliteit en ik was dan ook zeer benieuwd in hoeverre Secret Rule aan de heden ten dage toch hoge verwachtingen kan voldoen. Nou, het dient te worden gezegd dat dit zeker niet tegenvalt, hoewel ik er wel meteen bij dien te vermelden dat ‘Against’ zeker geen hoogvlieger in het genre is geworden. Daar is het door gitarist Andy Menario geschreven materiaal gewoonweg niet onderscheidend genoeg voor, al zijn er zeker een aantal bijzonder aardige nummers op het album te vinden.

De twaalf aanwezige tracks klinken mijns inziens iets moderner dat hetgeen men op de vorige albums etaleerde, zonder daarbij het energieke aspect wat het Secret Rule materiaal kenmerkt te verliezen. Met uitzondering van het saaie ‘Purgatory’ luistert het geheel best wel lekker weg en met name ‘Digital Revolution’, ‘Outsiders’, ‘Spira Mirabilis’ en de ballad ‘My Last Breath’ kunnen op mijn goedkeuring rekenen. Na verloop van tijd begint het echter allemaal wat eentonig te worden en daar kan de goede stem van zangeres Angela Di Vincenzo’ ook niets aan veranderen. Misschien dat men voor een volgende plaat gewoon iets meer tijd moet nemen om met een echt aansprekend album te komen, want nu blijft men toch een beetje in de middenmoot hangen. Aan arbeidsethos ontbreekt het Secret Rule zeker niet, want men werkt zich drie slagen in de rondte, maar aan echt onderscheidend materiaal des te meer. Zeker niet onaardig, maar daar blijft het dan ook wel bij.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.