Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Season Of Dreams – My Shelter
Pride And Joy
Release datum: 14 augustus 2020
“Je moet van verdomd goede huize komen om een blijvende indruk achter te laten met recycling. Season Of Dreams slaagt daar met zijn degelijke maar niet uitmuntende power metal niet in.”
6/10
Jori van de Worp I 27 juli 2020

Season Of Dreams is een nieuwe ster aan de power metal hemel. De band is opgericht door Jean-Michel Volz, ook actief in heavy metal formatie Taste Of Freedom. De vocalen worden verzorgd door Johannes Nyberg, die de diehards onder u misschien nog wel kennen van Zonata. ‘My Shelter’ laat een rijk geluid horen wat ergens tussen het eerder genoemde Zonata en Stratovarius in hangt.

Na de intro is het ‘In The Rubble’ wat het album aftrapt, direct het langste stuk met zeven minuten. Een typisch galopperend power metal ritme volgt met de prima vocalen van Johannes die qua timbre altijd iets van Timo Kotipelto (Stratovarius) heeft gehad, maar zich nu wel erg lijkt te forceren. Hetzelfde kan gezegd worden over de muziek, die is door de vele lagen zo rommelig dat ik regelmatig check of ik niet per ongeluk nog een tabblad met muziek open heb staan. Bij nummer drie ‘We Are Soldiers’ begint zelfs de verveling wat toe te slaan nadat de zin “We are the soldiers, fighting to be free” (uitgekauwd? check!) tot het “oh brave new world” achtige toe wordt herhaald. Sabaton begint bij ‘Acid Pouring Rain’ ook de invloedssferen binnen te komen en dat blijft de rest van het album wel hangen.

Wat niet blijft hangen is dit album zelf, dit is iets wat we al heel vaak hebben mogen horen en je moet van verdomd goede huize komen om een blijvende indruk achter te laten met recycling. Season Of Dreams slaagt daar met zijn degelijke maar niet uitmuntende power metal niet in. Daarvoor is dit allemaal te veilig, ietwat te rommelig en werken de overdreven vocalen teveel op de zenuwen. Een nieuwe ster aan de power metal hemel, maar niet eentje die je met het blote oog kan waarnemen.