Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Seance Of… – The Colour of Magick
Signal Rex
Release datum: 24 juni 2021
“Je hoort nummer na nummer quasi dezelfde gitaarlijnen passeren. Af en toe werd een poging gedaan om een progressieve invloed of eens wat klassieke heavy metal tussen de stampei te steken maar uiteindelijk blijft het een duffe bedoening.”
4/10
Koen de Waele I 1 juli 2021

Kan black metal slaapwekkend zijn? Een vraag die de wetenschap al decennia onderzoekt. Wel, na het lezen van deze review weet u het antwoord ook. Seance Of… komt uit Perth en is het eenmansproject van een zekere AR. ‘The Colour Of Magick’ is het derde deel van een drieluik. Het eigenaardige is dat de vorige twee delen nog moeten uitkomen. Ook een rare bedoening zijn de songtitels. Deze zijn genummerd van één tot en met acht. AR vraagt een beetje interactie van de luisteraars om deze zelf een invulling en naam te geven. Muzikaal is dit echter een heel flauw beestje. AR heeft een raspend stemgeluid en enige afwisseling van toonhoogtes is niet aanwezig.

Ook muzikaal is er niet echt veel te beleven. Je hoort nummer na nummer quasi dezelfde gitaarlijnen passeren. Af en toe werd een poging gedaan om een progressieve invloed of eens wat klassieke heavy metal tussen de stampei te steken maar uiteindelijk blijft het een duffe bedoening met een slaapwekkend en oeverloos vervelend album als gevolg.