Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Scumbag Millionaire – Poor And Infamous
Suburban Records
Release datum: 25 september 2020
“Een geweldige plaat die de vele liefhebbers van Hellacopters, Turbonegro, Peter Pan Speedrock en ook Motörhead in ieder geval beslist eens moeten proberen.”
8.5/10
Cor Schilstra I 30 september

Geheel in lijn met hun goed ontvangen debuut, dendert Scumbag Millionaire voort op het high energy rock ‘n’ roll pad vol met smerige, maar heel pakkende riffs, hooks en piepende en scheurende gitaren. Meermaals binnenvallend met heftige feedback, zoals hun voorbeeld de (vroege) Hellacopters dat ook kon. Wellicht heeft Scumbag Millionaire een nog groter aandeel Chuck Berry licks in de MC5 mixer gedaan dan hun landgenoten, de aanstekelijkheid is in ieder geval zeer geslaagd.

Op het debuut kon ik nog niet zo veel Kiss (Ace Frehley) gehalte ontdekken, maar ook dit kan op ‘Poor And Infamous’ behoorlijk uit de lead gitaar gedestileerd worden, iets wat voor ondergetekende bonuspunten betekent. De productie van deze Rawk ‘n’ Roll plaat is zoals het hoort; alsof de band live in je huiskamer staat te spelen. Het geluid is ongepolijst, in your face en eerlijk, alsof het allemaal in een keer live opgenomen is. Dit komt in ieder geval wel binnen! Alles op tien zullen we maar zeggen, of is het “this one goes to eleven” (Spinal Tap)? Tomas Skogsberg (Entombed, Hellacopters, Backyard Babies, Peter Pan Speedrock) heeft weer een productioneel meesterwerkje afgeleverd. De band heeft trouwens buiten een geweldige producer ook een paar leuke gastrolletjes voor Elin Larsson (Blues Pills) en Jennifer Israelsson (Hot Breath) weten binnen te halen; passende en overtuigende aanvullende zang bij ‘You Had It Coming’. Een geweldige plaat die de vele liefhebbers van Hellacopters, Turbonegro, Peter Pan Speedrock en ook Motörhead in ieder geval beslist eens moeten proberen. Voor de liefhebbers: de band brengt hun werkjes trouwens ook op vinyl uit, zowel elpee’s als 7” singles zijn verkrijgbaar!