Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Repuked – Dawn Of Reintoxication
Soulseller Records
Release datum: 09 oktober 2020
“Het geluid is dik in orde en de auditieve ranzigheid sijpelt als groengele pus stijlvol de speakers uit.”
8.4/10
Pim Blankenstein I 30 september

Schraal bier, kots, lijken in verregaande staat van ontbinding. Dat is het geurpalet dat je aan het derde album van Repuked kunt verbinden. De Zweedse smeerkezen hebben er zeven jaar over gedaan om het vervolg op ‘Up From The Sewers’ in elkaar te knutselen. Voor dit derde album hebben ze voor het eerst met een producer gewerkt. Onder leiding van Sverker Widgren werd het album in de Stockholmse Wing Studios voor het nageslacht vastgelegd. Dat hoor je ook meteen. Dit klinkt moddervet. Niet dat de vorige albums zo slecht klonken. Een ranzige productie past prima bij deze vorm van death metal.

Ook op ‘Dawn Of Reintoxication’ staat als een paal boven water dat de stijl van Autopsy en Abscess nog steeds van grote invloed is. Ook de Zweedse wortels hoor je goed terug want je kunt in het geluid een band als Grave herkennen. Dat levert dan ook een vermakelijk album op waar ruimte is voor korte songs zoals ‘Kick Fuck’ met zijn één minuut zevenenveertig. Of het afsluitende en vrij doomy ‘Morbid Obsessions’ van negen minuut negen.

Je vindt dus voldoende variatie op het album. Het geluid is dik in orde en de auditieve ranzigheid sijpelt als groengele pus stijlvol de speakers uit. Dat Repuked nergens iets nieuws laat horen maakt dan ook geen zak uit. De vette riffs en creepy melodieën maken dit gewoon een death metalalbum dat in geen enkele collectie misstaat.