Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Scarleth – Vortex
Rockshots Records
Release datum: 15 november 2019
Tekst: Koen de Waele – 15 november 2019
“Ingewikkelde zang -en muziekpatronen ga je hier niet terugvinden, maar de easy listening factor zorgt voor een leuk en vlot verteerbaar album.”
8/10

Scarleth is een Oekraïense female fronted band die al wat jaren ervaring op de teller heeft. Ondanks de jonge leeftijd van de bandleden is ‘Vortex’ al hun derde album. Scarleth bevindt zich ergens tussen het power, folk en gothic metal genre. Dat komt hier tot volle expressie in tien leuke en goed klinkende metal nummers met symfonische elementen, ingebracht door keyboards, strijkers tot piano.

Zangeres Ekaterina Kapshuk heeft een krachtige en wijde zang zonder dat sopraanachtige van heel wat andere bands die wat in hetzelfde genre zitten. Dat wordt al snel duidelijk bij opener ‘Feel The Heat’. Het nummer is ook verschenen als vooruitgeschoven single met bijhorende video. Het klinkt heerlijk ritmisch en komt erg luistervriendelijk over. Dat catchy element blijf je het hele album lang horen. Op ‘No Return’ wordt er vol overgave en best wel emotioneel gezongen. De piano en strijkers op het einde, zorgen voor een licht melancholisch einde. ‘Be What You Are’ en ‘Остання Зоря’ (volgens Google Translate betekent dat zoiets als ‘The Last Dawn’) zijn twee nummers waarbij wat Slavische en oosterse folk elementen hoorbaar zijn. Ingewikkelde zang -en muziekpatronen ga je hier niet terugvinden, maar de easy listening factor zorgt voor een leuk en vlot verteerbaar album.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.