Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Sandness – Enter Please EP
Rockshots Records
Release datum: 21 augustus 2020
“Als je de mannen zo live bezig hoort, klinkt het best overtuigend en schiet mij als vergelijking een naam als het Zweedse Electric Boys te binnen.”
6.7/10
Wim Rueter I 10 augustus 2020

Sandness, Mark Denkley en Robby Luckets. Het klinkt allemaal behoorlijk Engels, maar gefopt! Achter de band Sandness gaan drie rasechte Italianen schuil. De band speelt sleaze rock en heeft ondertussen al drie volwaardige albums op de wereld gezet. Een nieuw album komt er aan, maar deze EP is een opwarmertje.

De band vond het blijkbaar te lang duren om het nummer ‘Alive & Kickin’’ achter te houden. Het is meteen het enige originele en nieuwe liedje, een degelijk pop rock dingetje met zware synthesizer melodie. Wie er op zingt is een raadsel aangezien de band twee leadzangers (gitarist Mark Denkley en bassist Robby Luckets) heeft en dit verder niet vermeld wordt. Het nummer is niet slecht en niet bijzonder. Verder krijgen we twee covers voorgeschoteld (T.Rex’s ‘Get It On’ en ‘Saturdy’s Alright For Fighting’ van Sir Elton John) die op een redelijke vertolking mogen rekenen. Het zestal nummers wordt compleet gemaakt met drie live uitvoeringen van nummers van de band hun laatste album ‘Untamed’. Als je de mannen zo live bezig hoort, klinkt het best overtuigend en schiet mij als vergelijking een naam als het Zweedse Electric Boys te binnen. Alhoewel ik mij er wel in haast te zeggen dat de Zweden het kunstje veruit beter beheersen. De live nummers maken overigens wel duidelijk dat het materiaal van het laatste album live goed overeind blijft. Er is dus wel enige nieuwsgierigheid wat het komende album kan brengen. Hopelijk is ‘Alive & Kickin’’ niet maatgevend. Oh ja, nog één nabrander; de titel voor meest ridicule artiestennaam gaat naar drummer Metyou ToMeatyou, hoe verzin je het….